Mladi ivanečki fotograf Domagoj Sever osvojio niz nagrada i priznanja Foto: Domagoj Sever

Mladi ivanečki fotograf Domagoj Sever osvojio niz nagrada i priznanja

V.V./ivanec.hr | 11.1.2017. u 19:31h | Objavljeno u Društvo

Ivanečki fotograf mlade generacije Domagoj Sever, član ivanečkog Foto Oto kluba, tijekom proteklih nekoliko mjeseci osvojio je cijeli niz nagrada i priznanja na velikim nacionalnim fotografskim natječajima, piše ivanec.hr.

Potvrđuje to i podatak da je Domagoj svojom fotografijom slapova Krke pobijedio na natječaju #mykindofcroatia koji je raspisao Gulliver Travel i koji je ujedno bio najveći tematski natječaj 2016. proveden u Hrvatskoj, a na koji je pristiglo više od 6000 fotografija. Kao pobjednik, osvojio je osmodnevno krstarenje Jadranom.

1826

Da uspjeh nije bio slučajan, pokazuje i osvojeno prvo mjesto na natječaju #rovinj2017, u organizaciji TZ Grada Rovinja. Domagoj je pobjedu izborio u konkurenciji više od 700 pristiglih fotografija.

Nadalje, fotografijom izlaska sunca iznad Paklenih otoka, ovaj se autor svrstao i među pobjednike natječaja "Klik za bolju Hrvatsku", na kome je osvojio putovanje u Strasbourg, tijekom kojeg je posjetio i Europski parlament. Fotografije s ovog natječaja moći će se vidjeti krajem siječnja, kada će se organizirati izložba u Kući Europe u Zagrebu.

Također, bio je jedan od izlagača na izložbi "Život je najbolji režiser" u Jastrebarskom. Izložio je četiri portreta, a jedan među njima – Bubbles – objavljujemo u pratećoj galeriji fotografija.

1828

Uspješnom nizu ovoga autora još nije kraj. Na izložbi Hrvatski svjetionici u Splitu održanoj prošlog mjeseca, izložio je fotografiju stepenica svjetionika s Dugog otoka, koja je proglašena fotografijom najbolje kompozicije. Sjajna je vijest da nakon zatvaranja ova izložba kreće na put oko svijeta.

Posebno priznanje autoru jest i podatak da je fotografija svjetionika objavljena u Hrvatskom izdanju National Geographica, jednako kao i fotografije skrivene plaže s otoka Brača te Plitvica, objavljene kao izbor urednika fotografije u National Geographicu.

Označeno u