Mlade snage HDZ-a provele još jednu akciju dobrovoljnog darivanja krvi Foto: Mladež HDZ-a Varaždinske županije

Mlade snage HDZ-a provele još jednu akciju dobrovoljnog darivanja krvi

| 8.2.2019. u 16:35h | Objavljeno u Društvo

Dobrovoljno darivanje krvi nesebična je gesta, human i plemenit čin kojim pomažemo drugima, doprinosimo ozdravljenju oboljelih, spašavamo živote. Znaju to i članovi varaždinske gradske i županijske organizacije Mladeži Hrvatske demokratske zajednice, stoga je njih desetak u četvrtak darovalo krv na Odjelu za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin.

- I u ovoj godini nastavljamo s brojnim akcijama predviđenim našim programom. Nakon što smo prije dva tjedna uručili vrijednu donaciju varaždinskoj Udruzi za zaštitu životinja Spas, ovoga smo puta odlučili pomoći ljudima kojima je ugroženo zdravlje, odnosno život. Drago mi je što su se naši članovi odazvali i pokazali da misle i na druge, da su uvijek spremni pomoći - rekao je Sven Bunta, predsjednik Mladeži HDZ-a grada Varaždina.

- Svake se godine prve nedjelje u veljači obilježava Međunarodni dan života kojim se želi osvijestiti i potaknuti na zaštitu, poštovanje i njegu svakog života. Mi mladi želimo pokazati da cijenimo ne samo vlastiti, već i tuđi život i to smo odlučili dokazati i na ovaj način, dobrovoljnim darivanjem krvi. Ovdje nisam prvi put, krv sam darivao i ranije, a činit ću to i dalje, jer uvijek ima onih kojima je takva pomoć potrebna - naglasio je Tin Jurak, predsjednik Mladeži HDZ-a Varaždinske županije.

Svojim se stranačkim kolegama pridružio i Ivan Salopek, predsjednik Odbora za mlade i demografiju HDZ-a Varaždinske županije.

- Želimo činiti dobra djela i pokazati da brinemo o onima kojima je potrebna pomoć. Ne smijemo zaboraviti da samo jedna doza krvi može spasiti čak tri života, stoga sam ponosan na naše članove koji su još jednom pokazali svoju humanost i plemenitost. Nadam se da će i drugi slijediti naš primjer i postati dobrovoljni darivatelji krvi - rekao je Salopek.

mladez_hdz_ddk_1.JPG

mladez_hdz_ddk_8.JPG

mladez_hdz_ddk_7.JPG

mladez_hdz_ddk_6.JPG

mladez_hdz_ddk_5.JPG

mladez_hdz_ddk_4.JPG

mladez_hdz_ddk_3.JPG

mladez_hdz_ddk_2.JPG