Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture prihvatilo pokroviteljstvo nad varaždinskim aeromitingom

Varaždinske vijesti | 30.4.2018. u 19:30h | Objavljeno u Društvo

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture još je jedan od visokih pokrovitelja ovogodišnjeg CIAV-a (Croatian International Airshow Varaždin), međunarodne zrakoplovne priredbe koja će biti održana na varaždinskom aerodromu - 21. i 22. srpnja.

U dopisu koji je na adresu organizatora varaždinskog aeromitinga - Aeroklubu Varaždin, upućen iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, istaknuto je kako će i ovo ministarstvo biti pokrovitelj ove zrakoplovne priredbe, koja će biti održana pod visokim pokroviteljstvom predsjednice
Republike Kolinde Grabar Kitarović, te Ministarstva obrane i Ministarstva turizma.

- Program ovogodišnjeg aeromitinga, zahvaljujući suorganizaciji Ministarstva obrane i Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, imat će sasvim novu dimenziju, koju su prepoznali i u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture. U dopisu, koji je potpisao ministar Oleg Butković, istaknuto je kako Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, prihvaća pokroviteljstvo „nad ovom međunarodnom zrakoplovnom priredbom“, što je svakako još jedno priznanje ovoj priredbi, te atraktivnom programu koji pripremamo za ovogodišnji aeromiting - istaknuo je Robert Mišak, tajnik Aerokluba Varaždin i nositelj projekta CIAV 2018.

U Aeroklubu Varaždin naglašavaju kako je i lista atraktivnih sudionika sve duža, a posebno ističu kako će publika na ovogodišnjem međunarodnom aeromitingu, na kojem će nastupiti zrakoplovne snage Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, Kraljevine Španjolske, Republike Austrije, Republike Češke, Republike Poljske, Republike Slovenije i NATO saveza, uz borbene zrakoplove i avione civilne avijacije, posebno zanimljiv biti i dio programa u kojem će sudjelovati - helikopteri.

- Konačnu, potvrđenu listu sudionika ovogodišnjeg CIAV-a imat ćemo početkom lipnja, no već sada možemo reći kako će varaždinski aeromiting biti spektakularna priredba, bez premca u ovom dijelu Europe - rekao je tajnik Aerokluba Varaždin.

Listu potvrđenih sudionika koji će nastupiti na varaždinskom aeromitingu - 21. i 22 srpnja, možete pratiti na mrežnoj stranici - www.airshow-varazdin.com/hr.