Ludbrežani u Zelenoj čistki: Čist okoliš je pravo i obveza svih nas Foto: Grad Ludbreg / ilustracija

Ludbrežani u Zelenoj čistki: Čist okoliš je pravo i obveza svih nas

I.D./Varaždinske vijesti | 12.9.2018. u 10:28h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Grad Ludbreg i ove godine uključit će se u najveću ekološku kampanju u Hrvatskoj, Zelena čistka - jedan dan za čisti okoliš, koja se provodi u sklopu globalne akcije World Cleanup Day, a čiji je glavni cilj da se građani i udruge masovno uključe u akciju čišćenja i uklanjanja otpada iz prirode kao i podizanje razine svijesti o čistom okolišu.

- Čist okoliš je pravo i obveza svih nas. Jedino biće koje stvara otpad je čovjek, a njegovo neodgovorno ponašanje dovest će u pitanje opstanak svih. Uključimo li se svi u kampanju za čisti okoliš, omogućit ćemo bolju budućnost i nama i budućim generacijama - ističu iz Grada Ludbrega.

U prvoj fazi građani, predstavnici institucija i udruga mogu prijaviti kritična mjesta i divlja odlagališta otpada, koja se nalaze u njihovoj neposrednoj blizini, mjestu gdje žive, rade, provode svoje slobodno vrijeme. Stoga su svi pozvani da svoje sudjelovanje kao i divlja odlagališta prijave do petka 14. rujna na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; 042/420-216.

Središnja akcija Zelene čistke ove će se godine provesti 15. rujna (subota), kada svatko može postati volonter, odvojiti par sati svog vremena, doći na najbliži punkt i pomoći u zbrinjavanju otpada. Okupljanje sudionika bit će u 9 sati kod Lovačkog doma. Nakon akcije čišćenja okoliša, organizirat će se i druženje svih sudionika.