Kuhano vino i čaj za hodočasnike i planinare na Ravnoj gori

vv | 9.1.2017. u 07:52h | Objavljeno u Društvo

Grad Lepoglava i Općina Bednja i ove su godine, po već ustaljenom običaju, kuhanim vinom i čajem počastili hodočasnike, planinare i izletnike koji su na blagdan Sveta tri kralja pohodili Ravnu goru. Čelni ljudi Grada Lepoglave, gradonačelnik Marijan Škvarić i njegov zamjenik Hrvoje Kovač, te načelnik Općine Bednja Mirko Bistrović tradicionalno su po završetku misnog slavlja održanog u kapeli Sveta tri kralja, okupljenima podijelili više stotina čaša kuhanog vina i čaja koji su ih okrijepili i ugrijali na hladnom vremenu kakvo je tom prilikom vladalo na Ravnoj gori. No, unatoč hladnoći i najavljenim nepovoljnim vremenskim uvjetima broj onih koji su ovom prigodom pohodili Ravnu goru nije bio odviše manji u odnosu na prijašnje godine.

Inače, Ravna gora se proteže na području navedenih dviju jedinica lokalne samouprave koje, ne samo na blagdan Sveta tri kralja već i na Uskrsni ponedjeljak kada se također u kapeli na Ravnoj gori održava misno slavlje, časte okupljene kuhanim vinom i čajem.

Na Uskrsni ponedjeljak uz vino i čaj hodočasnike, planinare i izletnike Grad Lepoglava i Općina Bednja počaste i kuhanim grahom.

ravna1

ravna gora 1

ravna gora 2

Označeno u