Ana Bacinger (32) iz Varaždina jedna od tek nekoliko modnih blogerica u Hrvatskoj

| 27.2.2017. u 19:00h | Objavljeno u Društvo

Iako je na hrvatskoj modnoj sceni poznata i prepoznata, u Varaždinu gdje posljednje dvije godine živi i radi, manje je onih koji su upoznati s njezinim radom. Barem zasad.

”Mali biznis”

Radi se modnoj blogerici, novinarki i stilistici Ani Bacinger (32), rodom iz Nedelišća, koju smo posjetili u njezinom domu u Varaždinu. Čim smo ušli, kreativno i otkačeno uređen interijer nas je oduševio, kao i energična i nasmijana Ana koja nam je pojasnila kako je biti modni bloger u Hrvatskoj.

Inače, Ana već šest godina vodi blog Little Fashion Paradise za koji je 2015. godine dobila i nagradu modnog časopisa Elle za najbolji modni blog. Ove godine smiješi joj se jedna nagrada, i to od časopisa Cosmopolitan, koji ju je nominirao za Vladaricu društvenih mreža.

DSC 6420

- Te nagrade mi znače kako bi ljudi vidjeli da blog nije usputni hobi, već potencijalan mali biznis. Prije godinu dana sam pokrenula i blog Little Wedding Paradise i iako još nije komercijalan, vjerujem da i on ima potencijala - kazala nam je Ana te dodala kako kod nas modni blogeri još nisu u tolikoj mjeri prepoznati kao vani.

- Vani je to jako dobar biznis. Cure zarađuju milijune dok kod nas modni blogeri dobivaju manji dio kolača - kazala je Ana koju veseli to da se situacija ipak mijenja na bolje.

- Sve više klijenata uviđa kako je bolje dogovoriti suradnju s blogerom nego ulagati u klasično oglašavanje. Razlog je taj što mi blogeri imamo ciljanu publiku i konkretno, ako želiš na dobar način prezentirati tenisice, često je to najbolje napraviti preko modne blogerice - objasnila nam je Ana, koja je blog pokrenula sasvim slučajno.

Ana Bacinger

- Pokrenula sam ga kao mali dnevnik na kojem sam počela objavljivati teme koje su meni osobno zanimljive, a možda nisu toliko komercijalne. Nisam se ni nadala da ima toliko publike koja bi se prepoznala u tome - prisjetila se Ana čiji je nekadašnji mali blog-dnevnik prerastao pravi mali “lifestyle” portal kojeg piše i na hrvatskom i na engleskom, a posljednje dvije godine od bloga i zarađuje...

Više pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Označeno u