Jacques kum novog kombija Ludbreškog sunca Foto: Grad Ludbreg

Jacques kum novog kombija Ludbreškog sunca

Varaždinske vijesti | 3.5.2018. u 14:03h | Objavljeno u Društvo

U Udrugu “Ludbreško sunce” stiglo je novo kombi vozilo dobiveno odobrenim projektom humanitarne udruge “RTL pomaže djeci”.

Kum projekta je Jacques Houdek koji je stigao u Kuću sunca kako bi svi zajedno u pogon pustili novo vozilo. Razveselilo je to ponajprije djecu koja su zajedno s popularnim pjevačem zapjevala, orilo se tako „Kad se male ruke slože“, „Kad si sretan“ i još brojne pjesme. I sam Jacques otkrio je prisutnima kako uvijek rado dolazi u Globočec, u Kuću sunca jer suradnja je to koja traje već godinama.

– Nema tu velike filozofije, moramo stajati jedni uz druge. Za mene i kolege to znači odvojiti malo vremena, vikati malo glasnije da postoje određene potrebe u našem društvu i promicati društvenu odgovornost jer često zakažu oni koji bi to trebali promicati još jače. Potrebno je tek malo dobre volje, mene veseli družit se s klincima jer nije mi to strano, imam dvoje doma od 12 i 5 godina, a s djecom iz ove žute kuće družim se već godinama. Sada kada sam kum to sve je još službenije i jako mi je drago da smo se uspjeli izboriti za ovak lepi žuti kombi – otkrio je Jacques Houdek koji je uistinu dokazao kako mu je ovaj događaj pravo zadovoljstvo i strpljivo je odgovarao na brojna dječja pitanja ne skidajući osmijeh s lica.

Kao što je poznato, “Ludbreško sunce” već je po drugi puta našlo se u RTL-ovoj kampanji “Budi mi prijatelj”. Putem kampanje dobili su novo kombi vozilo za siguran i nesmetan prijevoz djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, ali zapravo su dobili puno više jer uz ovaj kombi je pred njima još puno lijepih trenutaka, odlazaka u školu, ali i odlazaka na izlete, putovanja. Tako da kad kažu da njima vozilo „život znači“, to je zapravo uistinu tako.

– Riječ je o kombi vozilu marke Mercedes kojeg smo početkom četvrtog mjeseca preuzeli, registrirali i garažirali. Obzirom da nam je kum po projektu Jacques, vozilo nismo htjeli stavljati u funkciju dok, kako se kaže, ne “krstimo” samo vozilo, a red je da to napravi kum koji će se prvi provozati centrom svijeta. Prijavili smo se na projekt jer je potreba za novim vozilom bila uistinu velika. Kombi kojeg smo koristili odvozio je tristotinjak tisuća kilometara, tu su i troškovi održavanja i sve zajedno postalo je veliki izazov jer je poznato da dnevno radimo 300-400 kilometara. Odlučili smo se zbog toga ponovo javiti u kampanju, u prijašnjem sudjelovanju donirali su nam plastenike za prvu stambenu zajednicu. Prepoznati smo po našem radu, opravdali uspješno prvi projekt i time su se vodili kod odobravanja novog projekta. Najviše se vesele djeca, to je projekt koji život znači našoj djeci jer neki nikad ne bi bili ovdje da ih svakodnevno ne vozimo, školska djeca bila bi primorana školovati se negdje drugdje. Zato njihovoj radosti i veselju nema kraja. Dodatna vrijednost je naravno i sam kum projekta Jacques Houdek koji je kod nas uvijek dobrodošao jer suradnja s njim traje još od 2004. godine kada nas je prvi put posjetio, a sudjelovao je i na našim koncertima. Raduje nas što ćemo ove godine zajednički organizirati i njegov koncert u Ludbregu – rekla je predsjednica udruge Ruža Zlatar.

Svečanom događaju nazočili su i ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić te zamjenica gradonačelnika Renata Potočnik.

– Ludbreško sunce udruga je koja je jedna od najboljih ne samo u Ludbregu i Varaždinskoj županiji već i na nivou Hrvatske. To su dokazali raznim projektima, priznanjima i nagradama. I ovo vozilo je uostalom dokaz tome. Grad se trudi odgovoriti na svaki zahtjev ove udruge jer to što oni rade je zapravo nenadomjestivo jer takva usluga ne postoji u sustavu socijalne skrbi i oni zapravo popunjavaju praznine u tom prostoru i bez njih se Ludbreg ne može zamisliti – rekao je Bilić.

jacques_-_ludbresko_sunce_1.jpg

jacques_-_ludbresko_sunce_2.JPG

jacques_-_ludbresko_sunce_3.JPG