Izaslanstvo SDP-a Varaždinske županije odalo počast poginulim antifašistima

Varaždinske vijesti | 8.5.2019. u 20:27h | Objavljeno u Društvo

Izaslanstvo SDP-a Varaždinske županije predvođeno predsjednikom varaždinskog SDP-a Miroslavom Markovićem odalo je počast poginulim antifašistima kod spomen kosturnice na varaždinskom Gradskom groblju. Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježen je Dana pobjede nad fašizmom te Dana oslobođenja Varaždina koji već godinama organizira Zajednica udruga antifašističkih boraca i antifašista Varaždinske županije.

- Na današnji dan kada nimalo slučajno obilježavamo i Dan Europe, te Dan oslobođenja grada Varaždina, potpisana je bezuvjetna kapitulacija fašističkih sila i završen je Drugi svjetski rat. Obaveza svih nas je da ne dopustimo da se zaboravi koje su sve žrtve podnijete i koliko je ljudi stradalo u borbi protiv fašizma. Ovo danas nije tek puko obilježavanje prigodnog datuma. Ovo danas je čin podsjećanja na istinu i činjenicu da se Hrvatska temelji na antifašističkim vrijednostima - poručio je Marković.

Prije odavanja počasti poginulim antifašistima kod spomen kosturnice izaslanstvo SDP-a zapalilo je svijeće kod spomen obilježja poginulim braniteljima – pripadnicima 104. brigade Hrvatske vojske na Gradskom groblju u Varaždinu, a povodom 28. obljetnice osnivanja brigade.

Označeno u