I župan Štromar čestitao vatrogascima koji će na olimpijadu u Austriju

J.Š./Varaždinske vijesti | 19.10.2016. u 13:00h | Objavljeno u Društvo

U Županijskoj palači u Varaždinu upriličen je prijem za tri desetine vatrogasaca, članova DVD-a Novi Marof, DVD-a Biškupec i Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina koje je povodom odličnih rezultata na državnom natjecanju primio župan Varaždinske županije Predrag Štromar.

Naime, spomenute desetine su na 7. državnom natjecanju vatrogasaca RH i 12. Državnom natjecanju vatrogasne mladeži osvojile odlična mjesta i svojim plasmanom stekle pravo sudjelovanja na Međunarodnoj vatrogasnoj olimpijadi koja će biti održana iduće godine u Villachu u Austriji. Muška B ekipa JVP-a Varaždin osvojila je prvo mjesto u kategoriji profesionalnih postrojbi B kategorije (stariji vatrogasci od 30 godina), muška B ekipa DVD-a Biškupec treće mjesto, dok su članovi muške mladeži DVD-a Novi Marof I osvojili drugo mjesto i naslov viceprvaka države.

Župan Predrag Štromar tom je prilikom čestitao vatrogascima na postignutim rezultatima te zahvalio na svim aktivnostima koje rade tokom čitave godine, a sve s ciljem zaštite i spašavanja ljudi i imovine na području Varaždinske županije i diljem Hrvatske.

-Županija izdvaja godišnje više od 600 tisuća kuna zato što ste vrlo aktivni. Iskazali ste se i za vrijeme velikih poplava kada se vidjelo koliko ste potrebni društvu. Rezultati s natjecanja dokaz su da ste spremni u svakom trenutku ispuniti najsloženije zadaće – istaknuo je župan Štromar te im zahvalio što svojim aktivnostima doprinose promociji Varaždinske županije u zemlji i inozemstvu.

Zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice Varaždinske županije dr. sc. Tomislav Bogović zahvalio je županu na prijemu i podsjetio kako je Varaždinska županija jedna od rijetkih županija u RH koja ima čak tri desetine plasirane na vatrogasnu olimpijadu.

-Uspjeh koji često ističemo je vezan uz natjecateljski dio jer danas je važno uvježbavati vatrogasne vještine. Imao odlične rezultate u mladeži i u B kategoriji i nastavljamo natjecateljsku tradiciju u Varaždinu još od 1995. godine od kada nije prošla ni jedna olimpijada bez varaždinskih vatrogasaca – rekao je Bogović.

Zapovjednik Gradske vatrogasne zajednice Varaždin i JVP Varaždin Ivica Labaš u ime svih darovao je županu Štromaru vatrogasni aparat sa željom da neće biti potrebe da ga koristi.

Inače, Varaždinsku županiju na državnom natjecanju predstavljalo je 21 natjecateljsko odjeljenje (koja su plasman na ovo značajno vatrogasno natjecanje izborila na prošlogodišnjem Županijskom natjecanju u Varaždinu), a rezultati su bili sljedeći:

- mladež muški: DVD Novi Marof I – osvojeno 2. mjesto i naslov viceprvaka države, DVD Brstec – 6. mjesto i DVD Novi Marof II –15. mjesto

- mladež ženske: DVD Ivanec – osvojeno 8. mjesto, DVD Varaždinske Toplice –15. mjesto i DVD Donja Voća – 27. mjesto

- žene „A“: DVD Šćepanje - 7. mjesto, DVD Biškupec I - 8. mjesto, DVD Biškupec II - 14. mjesto, DVD Vidovec - 16. mjesto, DVD Leskovec - 26. mjesto

- muški „A“: DVD Donji Kneginec - 14. mjesto, DVD Vidovec - 22. mjesto i DVD Biškupec - 42. mjesto

- žene „B“: DVD Biškupec - 7. mjesto, DVD Šćepanje - 8. mjesto i DVD Drašković - 20. mjesto

- muški „B“ (nastupilo 54 odjeljenja): DVD Biškupec - 3. mjesto, DVD Novi Marof - 7. mjesto i DVD Varaždin - 22. mjesto

- PVP „B“: JVP Grada Varaždina – 1. mjesto.

 

Galerija slika