I olimpijski pobjednik sudjelovao na Sajamskom kupu u streljaštvu u Ljubešćici Foto: LS Varaždinske županije

I olimpijski pobjednik sudjelovao na Sajamskom kupu u streljaštvu u Ljubešćici

Varaždinske vijesti | 22.10.2018. u 17:50h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Tradicionalni Sajamski kup u streljaštvu, koji se organizira u sklopu varaždinskog Sajma lova, ove je godine imao sedmo izdanje.

Iz godine u godinu Sajamski kup privlači i okuplja sve veći broj zainteresiranih lovaca strijelaca, a ovogodišnje okupljanje u Ljubešćici 12. i 13. listopada prihvatilo je oko 150 lovaca iz mnogih sredina Hrvatske.

- Među njima je bio i hrvatski olimpijski pobjednik Giovani Cernogoraz. Prosječno su postizani zavidni rezultati, svakako bolji nego godinu ranije - ističu iz Lovačkog saveza Varaždinske županije.

Prvog dana natjecanja na rasporedu je bila disciplina 3 puta 25 meta, gdje se od pojedinaca očekivano najbolje snašao olimpijac Cernogoraz koji je u finalnoj seriji (među šest strijelaca) bio najuspješniji s 23 pogođena goluba. Drugoplasirani Zvonimir Pavošević postigao je u finalu 21 pogodak, dok su treći Dalibor Pokos, četvrti Paolo Labinjan, peti Mladen Srnec i šesti Ratko Radičević imali isti broj pogođenih meta (po 17), pa su morali dodatno pucati što je svakako doprinijelo zanimljivosti samog natjecanja. Ekipno je u ovoj disciplini sa 197 pogodaka najbolja bila ekipa "Pajdo" iz Čazme, ispred ekipe "Metka" iz Osijeka koja je također postigla 197 pogodaka, ali su natjecatelji bili slabiji u dodatnom gađanju. Treće mjesto pripalo je Streljačkom klubu "Vepar" Novi Marof (196).

U disciplini 2 puta po 15 meta koja je bila na rasporedu drugog dana nastupilo je 39 ekipa. Najbolje rezultate postigli su lovci strijelci SK Vepar Novi Marof (Dalibor Pokos, Vlado Šimec i Miroslav Lacković) koji su imali 85 pogodaka. Za drugo mjesto dodatno su se morali boriti strijelci Belupa iz Ludbrega (Kraljić, Banić i Vuković) i Lisice iz Hlebina (Mehkek, Markušić i Crnković). Uspješniji su bili Hlebinčani (84+13) pa su zauzeli drugo mjesto, a treće je pripalo Ludbrežanima (84+12). Četvrti su bili strijelci iz Murskog Središća (83 pogotka), peti Zec iz Šišlavića (82), a šesti Šumski zec iz Margečana (81 pogodak).

I u pojedinačnoj konkurenciji vodila se zanimljiva borba. Budući da je po rezultatima iz redovnog natjecanja bilo više kandidata za finale nego su predviđale propozicije, najprije je organizirano dodatno gađanje sa po jednim metkom. Šest natjecatelja je i u finalu zadržalo visoku koncentraciju, pa su postizani dobri rezultati. Na kraju je najuspješniji bio Damir Mehkek („Lisica“ Hlebine, rezultat 30+14+8), drugi je bio Miroslav Lacković (29+15+7), treći Marko Hegol (29+15), četvrti Giovani Cernogoraz (29+14), peti Ratko Radičević (29+13+4), te šesti Mario Lepen (29+13).

- I ovogodišnje izdanje Sajamskog kupa koji vrlo uspješno organizira  LD „Vepar“ u Ljubešćici na svoje dvije odlične streljane (olimpijska i amerikan) još je jednom dokazalo da je Ljubešćica omiljena destinacija vrhunskih strijelaca  pri kraju redovnih natjecanja lovaca u lovnom streljaštvu - istaknuo je predsjednik županijskog Lovačkog saveza Varaždin Ivan Kutnjak, koji je i svečano otvorio natjecanje.

Glavni sudac bio je Zvonimir Grđan, a uz domaćina, prigodne nagrade osigurali su i Hrvatski lovački savez i županijski savez Varaždin.