Hoće li Varaždin dobiti novu atrakciju: Dravski most mogao bi biti osvijetljen

| 18.7.2018. u 09:56h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Dravski bi most kod Varaždina, kao i onaj u Osijeku, mogao biti osvijetljen. Naime, tvrtka Lighthouse Project d.o.o, koja se bavi projektiranjem rasvjete, upravo to predlaže po uzoru na osvijetljene svjetske mostove.

- Ideja za osvjetljenje mosta se zapravo nametnula sama od sebe, i to prema uzoru na brojne europske gradove, koji pametno koriste arhitekturu, ne samo preko dana, već i preko noći. Varaždin bi ulaganjem u osvjetljenje mosta na Dravi dobio još jednu značajnu turističku lokaciju u kojoj bi mogli uživati svi prolaznici - rekao nam je vlasnik tvrtke Tomislav Stenglin.

Osvjetljenje ne bi cijelo vrijeme bilo isto, već bi se mijenjalo po potrebi.

- Planirana oprema je LED RGB što znači da je moguće postaviti razne scene koja se mogu mijenjati iz minute u minutu ili dnevno, periodično. Primjerice, tokom igranja reprezentacije može biti crveno bijeli. Nadamo se da će se Gradu sviđati ideja. Vidimo da se otvaranjem dravskih bazena opet počeo buditi život život uz Dravu i mi bismo željeli tome doprinijeti, naravno, ukoliko se to ocijeni dobrim. Stoga bi naš projekt bio besplatan, a o kupnji opreme možemo ih povezati s lokalnim trgovcima rasvjete - naglašava Stenglin.

Tvrtka Lighthouse Project d.o.o. postoji od 2015., kada su nakon skoro deset godina iskustva u rasvjeti odlučili osnovati vlastitu tvrtku, koja se bavi samo projektiranjem rasvjete. Od značajnih projekata na kojima su sudjelovali izdvajaju most koji povezuje Aziju i Europu u Turskoj, most Drava na autocesti kod Osijeka, nacionalno kazalište Kazahstan, niz fontana u Dubaiju, pročelje fasade nebodera Swarovski u Dubaiju, manje značajni mostovi u Njemačkoj, kao i razne objekte u Nizozemskoj, Irskoj, Belgiji i Norveškoj.

most11crvenbijeli.jpg

most11plavi.jpg

mostdrugi1.jpg

mostdrugi2.jpg

mostprvi1.jpg

mostprvi2.jpg