Gradonačelnik u tradicionalnom novogodišnjem posjetu bolnici, policiji i vatrogacima

| 1.1.2019. u 18:05h | Objavljeno u Društvo

Prvi dan nove 2019. godine gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok, zajedno sa svojim zamjenicima Zlatanom Avarom i Sandrom Malenicom, obišao je bolnicu, policiju i vatrogasce.

U Općoj bolnici Varaždin gradonačelnik je ravnatelju bolnice, dr. Nenadu Kudeliću, uručio donaciju od 60.000 kuna za nabavku nove operacijske lampe kojom će se omogućiti bolji uvjeti rada u operacijskoj sali. Gradonačelnik i ravnatelj složili su se da je potrebno kontinuirano činiti sve kako bi se zadržali liječnici u bolnici, koji su deficitarni kadar u cijeloj zemlji. Grad Varaždin se aktivno uključio u program i strategiju zadržavanja kadra kroz cijeli niz mjera poput stanova za liječnike, nabave medicinske opreme, edukacije liječnika i njihova usavršavanja, nabave literature i slično.

Gradonačelnik se zahvalio medicinskom osoblju, a i svim drugim službama koje su za novogodišnju noć bdjele nad građanima i njihovom sigurnošću dok se većina građana veseli.

- Iako nemamo nikakvu službenu nadležnost nad bolnicom, Grad svake godine pomaže donacijama. Pomažemo i tijekom cijele godine, a sada smo dogovorili i potpisali ugovor za još četiri nova stana za naše liječnike koja će se dovršiti u Hrašćici. Svi smo svjesni da liječnici odlaze u inozemstvo i druge dijelove Hrvatske, stoga nam je primarno ulagati u njih. U bolnici ima puno zainteresiranih i za osnivanje i opremanje vrtića, odnosno vrtićkog odjeljenja, čime bi im se puno pomoglo jer bi im djeca bila blizu. Vjerujem da ćemo i to uspjeti ostvariti - rekao je gradonačelnik prilikom posjeta bolnici.

U Policijskoj upravi varaždinskoj gradonačelnika je dočekao načelnik policije Predrag Benčić koji je naglasio da je suradnja s Gradom ključna kako bi se svi projekti odradili u najbolju korist naših sugrađana te da Varaždin bude sigurno mjesto za život. U PU varaždinskoj su zadovoljni s tim kako je protekla novogodišnja noć u kojoj nije bilo većih intervencija.

- Koristim prigodu da načelniku i svim djelatnicima PU zaželim svako dobro i zahvalim u ime svih građana što su čuvali našu sigurnost i ovu noć. Smatram da bi dogodine trebalo građane osvijestiti da do jedne razine smanje korištenje pirotehničkih sredstava jer je smisao novogodišnje noći veselje i zabava. S PU varaždinskom njegujemo dobru suradnju, prijavili smo i nekoliko projekata od kojih jedan ide direktno u Bruxelles, a radi se o potpuno novom sustavu praćenja prometa i sumnjivih radnji u gradu, kao novine za ovaj dio Europe. Policijska uprava će provesti i jedan novi projekt tijekom Špancirfesta te zahvaljujem MUP-u što su odabrali baš Varaždin. Uskoro ćemo sazvati i Vijeće za prevenciju kriminaliteta na kojem ćemo utvrditi što tijekom godine treba poboljšati - napomenuo je gradonačelnik.

Na kraju obilaska, gradonačelnik i zamjenici posjetili su Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Varaždina, gdje ih je dočekao zapovjednik Ivica Labaš s dežurnim vatrogascima. I on je rekao da je najluđa noć protekla bez značajnijih potreba za intervencijama. S gradonačelnikom je raspravio koji su planovi za iduću godinu i na koji način Grad Varaždin može pomoći u poboljšanju uvjeta rada Javne vatrogasne postrojbe.