FOTO: Veselica na placu, a kotlovinu pripremaju čak 23 ekipe

M.P./Varaždinske vijesti | 16.9.2017. u 12:55h | Objavljeno u Društvo

Na varaždinskoj Gradskoj tržnici danas je najveća godišnja veselica – održava se, naime, Dan placa. Uz dobru svirku KUD-a Hrvatskih željezica, Tamburaškog sastava Špancir te Kraljeva ulice, posjetitelje će zasigurno najviše obradovati natjecanje u pripremi kotlovine.

- Ove godine imamo rekordne 23 ekipe i izuzetno mi je drago zbog tako velikog odaziva. Priprema kotlovine je natjecateljskog tipa, za tri prvoplasirane ekipe pripremljene su vrijedne nagrade, a stručni žiri na čelu s Rene Bakalovićem i Damirom Crlenim procijenit će koja je ekipa spremila najbolju kotlovinu - rekao je direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar.

Među ekipama koje se natječu je i ekipa Varaždinskih vijesti, a dodajmo također kako se u pripremi kotlovine natječe i varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok. Ekipe su obišli i župan Radimir Čačić te posebna savjetnica župana Natalija Martinčević.

Nakon ocjenjivanja, kotlovina će biti nuđena posjetiteljima po simboličnoj cijeni od 10 kuna, a sav će prihod biti doniran u humanitarne svrhe. Ove godine sredstva tako idu za varaždinsku bolnicu.

Označeno u