FOTO Uređeno dječje igralište u Hrašćici, slijede preostala igrališta u Varaždinu Foto: Krešimir Đurić

FOTO Uređeno dječje igralište u Hrašćici, slijede preostala igrališta u Varaždinu

| 26.9.2018. u 17:58h | Objavljeno u Društvo

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok i direktor Parkova Alen Runac obišli su danas novouređeno dječje igralište pored nogometnog igrališta u Hrašćici.

- Kao što smo i najavili, odlučili smo u dvije godine urediti, obnoviti ili izgraditi sva dječja igrališta, prema zahtjevima mjesnih odbora, odnosno samih građana. To znači da slušamo građane, osobito najmlađe i njihove mate, tate, djedove i bake, sve one koji slobodno vrijeme provode u igri s djecom - istaknuo je Čehok.

djecje_igraliste_hrascica_04.jpg

Ujedno je najavio daljnja ulaganja u dječja igrališta na području grada Varaždina.

- Ovo igralište u Hrašćici je sasvim novo, a novo igralište će biti i u Donjem Kućanu, dakle obuhvaćamo prigradska naselja, ali ove jeseni ćemo i na desetak lokacija diljem grada ili dograditi ili obnoviti dječja igrališta, odnosno zamijeniti stara igrala. Mogu reći da ćemo već u prvoj godini manadata urediti veći dio dječjih igrališta. Jednako tako, uz dječja igrališta uređuju se i sportska borilišta pa će se dogodine i ovdje u Hrašćici obnoviti sportsko igralište. Dio tih igrališta smo već napravili, a dio ćemo napraviti još tijekom ove godine. U svakom slučaju, molim građane za razumijevanje, jer se na ovih deset dječjih igrališta koja su sada na redu za uređenje tijekom radova djeca neće moći igrati, ali nakon toga će moći uživati na obnovljenim igralištima - najavio je varaždinski gradonačelnik.

djecje_igraliste_hrascica_03.jpg

U uređenje dječjeg igrališta u Hrašćici utrošeno je 51.000 kuna, s direktor Parkova Alen Runac je napomenuo da Grad u skoro uređenje još desetak igrališta ulaže oko 250.000 kuna.

- Parkovi su spremni te radove napraviti do kraja ove godine jer smo, kao i uvijek, na usluzi Gradu, a dokaz tome su i ova 52 igrališta na području grada Varaždina - rekao je Runac, dodavši da će se igrališta opremiti ovisno o potrebama i položaju igrališta.

djecje_igraliste_hrascica_02.jpg

Predsjednik Mjesnog odbora Hrašćica Damir Laljek nije krio zadovoljstvo novouređenim igralištem.

- Dosad smo imali jedno malo igralište, s jednom ljuljačkom i jednim toboganom, i naravno da nam je nedostajalo jedno ovakvo igralište, jer Hrašćica je mjesni odbor u kojem živi mlađa populacija i ima dosta djece, stoga u ime Mjesnog odbora zahvaljujem Gradu Varaždinu na susretljivosti, ispunjenom obećanju te Parkovima na samim radovima uređenja - naglasio je Laljek.

djecje_igraliste_hrascica_01.jpg

Napomenuo je da postoje i daljnji planovi za uređenje sportskih sadržaja u Hrašćici. Naime, pokraj nogometnog i dječjeg igrališta, nalaze se i dva igrališta na kojima se nekad igrao tenis.

djecje_igraliste_hrascica_11.jpg

- Igrališta su sada devastirana, nitko ih ne koristi, i Mjesni odbor je na to ukazivao već nekoliko godina, a sada nam je gradonačelnik Čehok obećao da će se iduće godine i to riješiti. Uredit će se jedno malonogometno igralište te jedno košarkaško igralište - najavio je Laljek.

djecje_igraliste_hrascica_05.jpg

djecje_igraliste_hrascica_06.jpg

djecje_igraliste_hrascica_07.jpg

djecje_igraliste_hrascica_08.jpg

djecje_igraliste_hrascica_10.jpg

djecje_igraliste_hrascica_12.jpg