FOTO: Na uspjehu u Puli JVP-u Varaždin i DVD-u Biškupec čestitao i gradonačelnik Habuš

| 13.10.2016. u 17:51h | Objavljeno u Društvo

Na uspjehu Javne vatrogasne postrojbe Varaždin i DVD-a Biškupec, kojeg su ostvarili na 7. državnom natjecanju vatrogasaca Republike Hrvatske u Puli, čestitao je i gradonačelnik Goran Habuš priredivši prijem u Gradskoj vijećnici.

Na prvenstvu je sudjelovalo sedam desetina koje su predstavljale Varaždinsku županiju, a svojim plasmanom su dvije desetine stekle pravo sudjelovanja na vatrogasnoj olimpijadi koja će biti održana iduće godine u Villachu u Austriji.

- Već se godinama natječemo i svake godine su desetine iz Varaždina u samom vrhu, tako da ovaj uspjeh nije slučajan, samo nastavljamo tradiciju onih koji su to već ranije osvojili - kazao je Tomislav Bogović, predsjednik Gradske vatrogasne zajednice Varaždin.

Ovom prilikom Ivica Labaš, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Varaždin, uručio je gradonačelniku kacigu u ime svih vatrogasaca Varaždina, kako bi ga podsjećala na ovaj dan.

- Uspješni rezultati su nešto na što smo navikli kod vas. Znamo da je Varaždin kolijevka hrvatskog vatrogastva. Ovakva dva pehara, odlazak na Olimpijadu, to je nešto na što možemo biti sasvim ponosni - izjavio je Habuš

Naime, desetina JVP Varaždin zauzela je prvo mjesto u kategoriji javnih postrojbi B kategorije (stariji vatrogasci od 30 godina) u konkurenciji od 7 desetina, a muška B desetina DVD-a Biškupec zauzela je treće mjesto u konkurenciji od 53 desetine.

Galerija slika