FOTO: Na 5. međunarodnom festivalu "Djeca pjevaju" 21 autorska pjesma

J.Š./Varaždinske vijesti | 4.4.2017. u 16:26h | Objavljeno u Društvo

U prepunoj varaždinskoj dvorani Graberje održan je 5. međunarodni festival "Djeca pjevaju", a na kojem je izvedena 21 autorska pjesma.

Festivalski je žiri, kojeg su činili Valentina Geci, Ivica Peleko, Gabriela Hrženjak, Svjetlana Vrbanec i Stjepan Kumrićje, izabrao najbolje pjevače u dvije kategorije.

U kategoriji od 6 do 10 godina 1. mjesto osvojila je Andrea Kundija iz Osnovne škole Lepoglava dok je u kategoriji od 11 do 15 godina 1. mjesto osvojio Erik Kelin iz Ludbrega.

Festival je otvorila predsjednica Dječjeg Gradskog vijeća Eva Škerbić dok su u programu nastupili prošlogodišnja pobjednica Lora Breški, Gabriela Hrženjak i Univerzalni plesni studio Feel.

Osim domaćih pjevača, na ovogodišnjem festivalu po prvi puta nastupile su dvije predstavnice Gradišćanskih Hrvata, sestre, iz sela Mjenovo/ KroatischMinihof u srednjem Gradišću i nekoliko malih pjevača iz Slovenije.

Glavni pokrovitelji festivala su bili Grad Varaždin i Varaždinska županija, a pokrovitelji Općina Trnovec Bartolovečki, Breznički Hum i Grad Lepoglava. Sponzori Festivala: Tin – marketing d.o.o, MVV, Music centar, Igraonica Twister i KB Sračinec.

 

 

Galerija slika