FOTO Na 1. biciklijadi Općine Maruševec dugoj 18,5 km bicikliralo dvjestotinjak ljudi

Varaždinske vijesti | 6.6.2018. u 09:21h | Objavljeno u Društvo

Pod pokroviteljstvom Općine Maruševec i u organizaciji Udruge za šport i rekreaciju Gmajna u subotu, 2. lipnja, održana je iznimna uspješna 1. biciklijada Općine Maruševec.

Na ruti duljine 18,5 kilometara vozilo se gotovo 200 biciklista s područja općine Maruševec, ali i biciklisti iz susjednih općina i gradova. Bicikliralo se kroz naselja Čalinec, Korenjak, Brodarovec, Novaki, Druškovec, Koškovec i Cerje Nebojse, a na nekoliko lokacija sponzori su osigurali okrjepu za sve sudionike. Igralište Gmajna bilo je start i cilj biciklijade, a članovi Udruge Gmajna su po dolasku za bicikliste pripremili besplatni grah.

U 1. biciklijadi Općine Maruševec sudjelovali su načelnik Damir Šprem i njegov zamjenik Mario Klapša.

- U prvoj godini mandata okupili smo predstavnike i članove organizacija civilnog društva u cilju pojačanja njihovih aktivnosti. Jedan od rezultata je ova 1. biciklijada održana u organizaciji najmlađe udruge koja okuplja velik broj članova - istaknuo je Šprem.

Zamjenik načelnika Klapša naglasio je pak da je sama organizacija biciklijade bila na zavidnom nivou.

- Zadovoljni smo jer je prva biciklijada okupila veći broj zaljubljenika u pedaliranje nego što smo očekivali. Jako smo sretni što su u biciklijadi sudjelovali građani svih dobnih skupina, od školske djece do umirovljenika, pa čak i jedan budući biciklist od 15 mjeseci. Važno je poticati mlade ljude na zdrave stilove života, a vožnja bicikla zasigurno je jedan od tih, zbog zdravstvenog, ekološkog, društvenog i drugih aspekata - poručio je Klapša te dodao kako je biciklijada bila humanitarnog karaktera jer će Udruga Gmajna prikupljene donacije darivati župnom Caritasu.

Označeno u
Galerija slika