FOTO: Muškarci zapjevali ženama u varaždinskom Domu za starije i nemoćne osobe Foto: Ivana Dreven

FOTO: Muškarci zapjevali ženama u varaždinskom Domu za starije i nemoćne osobe

| 8.3.2019. u 14:36h | Objavljeno u Društvo

Međunarodni dan žena danas je obilježen i u Domu za starije i nemoćne osobe Varaždin. Svi izvođači prigodnog programa bili su muškarci - korisnici i prijatelji Doma te članovi Kluba za starije osobe, koji su Dan žena čestitali glazbom, poezijom i citatima posvećenim ženama.

Sva druženja i proslave puno znače stanarima Doma za starije, pa tako i tradicionalna proslava Dana žena.

- Mi nikada nismo odustali od proslave 8. marta, Dana žena, čak ni u vrijeme kada to nije bilo popularno, možda i zato što smo ženski kolektiv. Naime, od 97 zaposlenih njih 90 su žene, a od sadašnjih 360 korisnika imamo čak 261 ženu, dakle tri četvrtine populacije u Domu su žene. Njima to puno znači, osobito kad im u čestitare dođe župan sa crvenim ružama - istaknula je ravnateljica Doma za starije osobe Vesna Vidović-Oreški.

Naime, proslavi se pridružio i župan Radimir Čačić koji je svim ženama podijelio crvene ruže i naglasio da se Danom žena iskazuje poštovanje prema njima.

- Trajne vrijednosti treba čuvati, pa tako i obilježavanje Dana žena. To je čin pun topline i pozitivne energije prema spolu koji definitivno to zaslužuje. Što se tiče svijesti muškog dijela društva o tome tko je jači spol, mislim da se samo oni koji nemaju nikakve spremnosti da prepoznaju objektivne činjenice suprotstavljaju toj činjenici, jer svi mi dobro znamo tko je jači spol. Jer kao što kaže stara poslovica: U mojoj kući je uvijek moja zadnja, i ona glasi: "Da, draga!". Tako je i kod mene, jer nakon što smo 51 godinu zajedno, od čega 46 godina u braku, ne mislite valjda da bih ja svojoj supruzi mogao reći nešto drugo osim: "Da, draga!" - rekao je Čačić u veselom i opuštenom okruženju koje je pokazala i publika zapjevavši zajedno s izvođačima.

Među njima je bio i Miroslav Mladenović (81), koji u Domu za starije i nemoćne osobe živi već 17 godina.

- Dan žena sam uvijek proslavljao s pokojnom ženom, a evo, sada i bez nje. Lijepo je obilježavati ovakve dane, ali prema ženama treba svaki dan biti pažljiv i lijepo postupati. Ja sam svojoj ženi uvijek donosio cvijeće - rekao nam je gospodin Miroslav koji je, otpjevavši pjesmu "Svim onim divnim ženama", zaradio veliki pljesak publike.

medjunarodni_dan_zena_-_dom_za_starije_varazdin_02.jpg

medjunarodni_dan_zena_-_dom_za_starije_varazdin_03.jpg

medjunarodni_dan_zena_-_dom_za_starije_varazdin_05.jpg

medjunarodni_dan_zena_-_dom_za_starije_varazdin_07.jpg

medjunarodni_dan_zena_-_dom_za_starije_varazdin_08.jpg

medjunarodni_dan_zena_-_dom_za_starije_varazdin_09.jpg

medjunarodni_dan_zena_-_dom_za_starije_varazdin_10.jpg

medjunarodni_dan_zena_-_dom_za_starije_varazdin_15.jpg

medjunarodni_dan_zena_-_dom_za_starije_varazdin_21.jpg

medjunarodni_dan_zena_-_dom_za_starije_varazdin_23.jpg

medjunarodni_dan_zena_-_dom_za_starije_varazdin_28.jpg

medjunarodni_dan_zena_-_dom_za_starije_varazdin_31.jpg