FOTO: Mnoštvo mališana uživalo u raznim radionicama u Rabuzinu

J.Š./Varaždinske vijesti | 9.10.2017. u 18:31h | Objavljeno u Društvo

Dječjom kazališnom predstavom "Fora škola" završio je u subotu Dječji tjedan u Kulturnom centru "Ivan Rabuzin" Novi Marof. Tijekom tjedna izmjenjivale su se brojne aktivnosti čiji voditelji su sve redom mladi ljudi s područja Grada Novog Marofa, stručnjaci u svome poslu.

Ponedjeljak su započeli Treningom za superjunake na kojeg su došla djeca iz Dječjeg vrtića „Bambi“ iz Novog Marofa, a trening je vodila Marta Žugec, dipl.kinez. i voditeljica fittnes studija "M-fit" iz Novog Marofa.

Navečer je Englesku pričaonicu vodila Tanja Koren, učiteljica engleskog jezika u OŠ Novi Marof, a pričaonica je bila otvorena za javnost. Utorak je bio dan za pričanje. Aktivnost Igračka priča priču vodila je ravnateljica POU Novi Marof i učiteljica razredne nastave i učiteljica hrvatskog jezika, Ivana Kušek, a na pričaonici su sudjelovala djeca iz Dječjeg vrtića Novi Marof. Navečer su u maloj dvorani Elsa, Anna i Olaf čitali bajke za djecu.

U srijedu u Čarobnoj sliko-filmaonici koju je vodila ravnateljica POU Novi Marof Ivana Kušek sudjelovala su djeca iz Dječjeg vrtića „Bambi“ iz Novog Marofa te 2. razred OŠ Novi Marof s učiteljicom Ljubicom Bešenić. Navečer je Plesnu radionicu vodila Karmen Maršić Ferenčina, voditeljica plesnog studija SpinBox iz Novog Marofa, a radionica je bila otvorena za javnost.

 

U četvrtak se prikazivao dječji igrani film Uzbuna na Zelenom Vrhu, adaptacija istoimenog dječjeg romana Ivana Kušana dok je radionica Moja baka čita priče bila održana u petak ujutro. Na njoj su čitale priče Višnja Andrašek i Blanka Škiljan, a došla su i djeca iz Dječjeg vrtića „Bambi".

Njemačku pričaonicu vodio je Mihael Martan, profesor njemačkog jezika i bila je otvorena za sve zainteresirane. Zadnji dan Dječjeg tjedna zaokružili su besplatnom kazališnom predstavom Kazališta Tvornice lutaka iz Zagreba nazivom "Fora škola".