FOTO Mnoštvo građana i djece na uskrsnom druženju na središnjem ivanečkom trgu

Varaždinske vijesti | 29.3.2018. u 08:01h | Objavljeno u Društvo

Šunke i pisanice, sirne i hajdine zljevke, palke, orehnjače i makovnjače, sirni i dizani štruklji svake vrste, kolači s grožđicama i orasima, klipići, domaći kruh i kruh omotan upečenom šunkom te još mnogo drugih delicija iz narodne kuhinje – sve to moglo se vidjeti na šarenom uskrsnom stolu koji su na tradicionalnom uskrsnom druženju na gradskoj špici postavile ivanečke udruge. Sve to fino blago naprosto je mamilo da ga se proba pa stoga i ne čudi da su brojni građani i djeca svratili do stola te se u ugodnoj atmosferi zadržali u neformalnom druženju i razgovoru.

A za sve to obilje zaslužne su članice ivanečkih udruga - Društva prijatelja narodnih običaja Maska, Udruge građana Prigorec, Udruge građana Margareta, KUD-a Salinovec i Udruge udomitelja Nada koje su odazvale pozivu Grada Ivanca te ispekle pravo brdo kolača i drugih delicija.

Cijelom tom šarenom mnoštvu pridružili su se Uskrsni zec Karlo i Uskrsna zečica Ana Marija koje su djecu i mališane razveselili košarama čokoladnih jaja i bombona. Manifestaciju je ponudom prekrasnih pisanica uljepšala i Božena Carević iz Udruge Rukotvorine, a pridružili su joj se i ženski ogranci HNS-a i HDZ-a te svi skupa stvorili veselo i opušteno raspoloženje, kakvo i priliči uskrsnim danima.

Pravo veselje nastalo je kad je Uskrsni zec pozvao djecu da pisanicama okite uskrsno stabalce postavljeno na špici. Pridružili su se i odrasli pa je stabalce začas osvanulo u stotinama pisanica svih boja i ukrasilo gradsku špicu. Manifestaciji su se odazvali i gradonačelnik Milorad Batinić te pojedini gradski i županijski vijećnici.

Galerija slika