FOTO: Mnoge će Varaždinke i Varaždinci ovaj vikend jesti francusku salatu

| 14.7.2018. u 10:55h | Objavljeno u Društvo

Povodom uspjeha Hrvatske na SP-u u Rusiji, gdje će Vatreni protiv Francuske igrati u finalu za titulu najbolje reprezentacije, gradonačelnik Ivan Čehok zajedno sa svojom nezavisnom listom je na Korzu dijelio građanima sastojke za francusku salatu pod motom „Složimo i smažimo Francusku“. Naravno, sve u dobrom duhu i šali.

- Mi ne mislimo da Francusku treba smazati doslovno, nego "smazati". Želimo sutra pobijediti, a s obzirom na to da se Francuska najlakše u svijesti građana asocira s francuskom salatom, onda je to zabavan način na koji građani sutra mogu smazati francusku salatu, dok će naši nogometaši "smazati" Francusku - rekao je Čehok.

Osim što su dijelili sastojke građanima (mrkva, grašak, krastavci..), dijelili su i recept za francusku salatu opet aludirajući na utakmicu i da Varaždinac Zlatko Dalić također ima "recept" za osvajanje naslova protiv Francuza. Za Varaždin ono najvažnije dolazi u utorak, a to je dolazak Dalića kojemu će biti priređen veličanstven doček na Korzu, bez obzira kako završio rezultat u finalu.

- Mi pripremamo doček. Ja sam se jučer s Dalićem čuo. On sigurno dolazi, a dolaze i sigurno Varaždinci u repki, kojih ima puno. Nemec je jedan od najvažnijih tamo jer vidite koliko naši dečki puno trče, Redžaj kao fizioterapeut koji također ima važnu funkciju. Često zaboravljamo te ljude koji su jako bitni za fizičku pripremu repke. Onda su tu Mrmić i Ladić koji je također tu imao nogometne početke. Dalić će također igračima nekim reći da dođu tko može. Tako da će to biti jedan spektakl, a Dalić i dečki to zaslužuju - najavio je Čehok.

Doček je najavljen u utorak, 17. srpnja, vjerojatno u popodnevnim satima, a kako je bilo na Korzu pogledajte u galeriji.

DSC_2878_exposure_resize.JPGDSC_2850_exposure_resize.JPGDSC_2875_exposure_resize.JPGDSC_2864_exposure_resize.JPGDSC_2844_exposure_resize.JPG

DSC_2839_exposure_resize.JPGDSC_2827_exposure_resize.JPG

DSC_2817_exposure_resize.JPG