FOTO: Lupino ugostio svjetski poznatog dizajnera Domenica Vaccu Foto: Stephan Lupino / privatni album

FOTO: Lupino ugostio svjetski poznatog dizajnera Domenica Vaccu

Varaždinske vijesti | 30.7.2017. u 18:19h | Objavljeno u Društvo

Varaždinski fotograf svjetskog glasa Stephan Lupino ovih je dana u Zadru ugostio poznatog dizajnera i vlasnika ekskluzivnog kluba, galerije i trgovina u New Yorku Domenica Vaccu.

Domenico Vacca je u svibnju prošle godine u New Yorku otvorio galeriju "The Domenico Vacca",  u kojoj svoje radove iz opusa Lupinizam izlaže i Stephan Lupino, koji se posljednjih godina posvetio slikarstvu i skulpturama.

– Domenico Vacca je u dizajnu odjeće isto što i Ferrari u svijetu automobila. Zaslužan je za dizajn odjeće mnogih zvijezda kao što su Glenn Close, Jeremy Piven, Denzel Washington, Dustin Hoffman..., a činjenica da je moja skulptura izložena u galeriji "The Domenico Vacca" i da je mogu vidjeti mnogobrojni posjetitelji, čini me ponosnim i sretnim – rekao je Lupino za portal Scena.hr.

Vacca je u Zadar stigao u društvu svoje djevojke Eleonore Pieroni, koju će Lupino slikati u Domenicovom dizajnu. Posjetili su i Kornate.

– Lupino je jedinstven. Njegov rad, spoj više različitih materijala te izgled posebno skulptura "Fire women" i "Love soldier" me podsjeća na rad velikog i istaknutog talijanskog umjetnika Ignazia Jacomettia. Ponovno napominjem, Lupino je jedinstven umjetnik u svijetu – zaključio je Domenico, koji je ujedno i veliki prijatelj Ivane Trump s kojom već 15 godina poslovno surađuje.