FOTO Jan Kerekeš u Pričaonici oduševio korisnike varaždinskog Poludnevnog boravka Foto: Krešimir Đurić

FOTO Jan Kerekeš u Pričaonici oduševio korisnike varaždinskog Poludnevnog boravka

Varaždinske vijesti | 21.11.2018. u 09:59h | Objavljeno u Društvo

Korisnike Poludnevnog boravka za mlade i odrasle osobe s invaliditetom Gradskog društva Crvenog križa Varaždin u utorak je posjetio glumac Jan Kerekeš.

Poznati glumac i frontmen grupe Cold Snap bio je gost Pričaonice, programa koji se utorkom održava u Poludnevnom boravku, te je sve prisutne - korisnike Poludnevnog boravka i članove Društva distrofičara i cerebralne paralize - nasmijao svojim pričama s putovanja i turneja te čitanjem svojih pjesama iz mladenački dana. Sat vremena dvoranom je odjekivao pljesak, smijeh i oduševljenje te želja za ponovni susretom.

U sklopu pričaonice utorkom se u Poludnevnom boravku pričaju priče i bajke, sudionici stvaraju svoje priče, pišu pjesme, igraju se riječima... sve to pod rukovođenjem pripovjedačice Đurđice Dropuljić. Da bi taj utorak bio što veseliji, pozivaju i goste pa su tako dosad Pričaonicu, uz Jana Kerekeša, posjetili i varaždinska pjesnikinja Ljubica Ribić te glumac HNK Varaždin Zdenko Brlek.

Inače, Poludnevni boravak je namijenjen osobama koje boluju od dječje ili cerebralne paralize te se za njih organiziraju razne edukativne i kreativne aktivnosti s ciljem poboljšanja kvalitete njihovog života, ali i poboljšanja kvalitete života njihovih obitelji.