Zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar uvjerio se u kvalitetu postavljenih igrala Foto: Krešimir Đurić

FOTO Igrališta na području grada Varaždina dobivaju igrala, ogradu te - antistresnu podlogu

| 8.8.2018. u 16:21h | Objavljeno u Društvo

Nakon što se godinama u njih nije ulagalo, aktualna je gradska vlast intenzivno krenula u obnovu dječjih igrališta na području grada Varaždina. Upravo je dva obnovljena igrališta u Pakračkoj ulici te u Zbelavi danas obišao zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar.

DSC_3438.jpg

- Kao što smo najavili, napravili smo studiju za sva dječja igrališta na području grada. Igrališta u Pakračkoj ulici i u Zbelavi su gotova, a obnova ostalih slijedi. Vjerojatno ćemo nakon uređenja cesta na Banfici urediti i tamošnje igrališe. Svakako, vidi se kontinuitet te se nadam da će građani sada biti zadovoljni s obzirom na to da je upućeno dosta kritika da se igrališta godinama nisu uređivala. Mi to sada mijenjamo - rekao je Avar.

Inače, za uređenje spomenuta dva igrališta Grad je izdvojio ukupno 53.500 kn s PDV-om.

- Na području grada nalazi se pedesetak igrališta, a smatram da investicija od oko 27.000 kn za uređenje jednog igrališta nije tako veliki trošak pa se nadam da ćemo u iduće dvije do tri godine obnoviti sva igrališta i to po najvišim standardima. Odnosno, da će imati nova igrala, ogradu te antistresnu podlogu. Inače, neka su igrališta na, po meni, neodgovarajućim lokacijama pa ćemo predložiti da se nekima promijeni lokacija, posebice u prigradskim naseljima. Štoviše, neka igrališta nisu ni ograđena pri čemu smo naročito nezadovoljni onim u Biškupcu koje se nalazi na prometnom trokutu i nije ograđeno. Ondje ćemo svakako postaviti ogradu, a moguće je da ćemo ga preseliti i na neku drugu lokaciju - najavio je zamjenik gradonačelnika.

DSC_3441.jpg

Nakon što se igrališta obnove, gradska tvrtka Parkovi bit će zadužena za njihov redoviti obilazak, ali i za rješavanje određenih problema poput primjerice eventualnog oštećenja drvene konstrukcije.

- Eventualna se oštećenja odmah moraju sanirati jer u protivnom dolazi do još većeg propadanja i naposljetku morate zamijeniti sve - ukazao je Avar dodavši da se na igralištu u Pakračkoj ulici očekuje još postavljanje vrtuljka i antistresne podloge, dok će u drugoj fazi uslijediti uređenje asfaltne podloge i samog košarkaškog terena.

DSC_3446.jpg

DSC_3415.jpg

zbelava_1.jpg