FOTO Ekipa Varaždinskih vijesti treća u pripremi kotlovine, drugi Grad, a pobjednici - Zagrepčani Foto: Krešimir Đurić

FOTO Ekipa Varaždinskih vijesti treća u pripremi kotlovine, drugi Grad, a pobjednici - Zagrepčani

Varaždinske vijesti | 15.9.2018. u 14:20h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Ekipa Varaždinskih vijesti osvojila je treće mjesto u današnjem natjecanju u pripremi kotlovine na varaždinskoj Gradskoj tržnici. Drugo je mjesto osvojila ekipa koju su činili predstavnici Grada Varaždina na čelu s gradonačelnikom Ivanom Čehokom i njegovim zamjenikom Zlatanom Avarom, a najbolja je bila ekipa "Mesnice Vugrinec" iz Zagrebačke županije.

Odlučio je tako peteročlani žiri na čelu s Reneom Bakalovićem koji je inače imao izuzetno težak zadatak odlučiti koja je od ukupno 23 prijavljene ekipe pripremila najbolju kotlovinu.

Natjecanje u kotlovini je, podsjetimo, organizirano povodom Dana varaždinskog placa i čitavog je jutra na placu vladala velika gužva. Naime, osim što se pripremala kotlovina, posjetitelje su zabavljali najpoznatiji hrvatski ulični svirači Kraljevi ulice, bednjanski glazbeni sastav Kavaliri, te folkloraši Centra za tradicijsku kulturu. Za najmlađe je pak bilo orgnaizirano besplatno oslikavanje lica.

Nakon ocjenjivanja, kotlovina su po simboličnoj cijeni od 10 kuna mogli kušati i posjetitelji, a sav prihod bit će doniran u humanitarne svrhe.

- Sretan sam i zadovoljan što ste se odazvali u tolikom broju i nadam se da ćemo se dogodine okupiti u još i većem broju – poručio je Predrag Ciglar, direktor Gradske tržnice Varaždin.