FOTO Do nedjelje u Nedelišću izložba 1.400 kunića, golubova, ptica…

vv / mesap | 13.1.2018. u 16:03h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

U Nedelišću još danas i sutra otvorena je 43. Izložba malih životinja „Nedelišće 2018.”. Svečano otvorenje izložbe, koju je priredila Udruga uzgajivača malih životinja iz Nedelišća, održano je u petak, a izložbu je otvorio župan Međimurske županije Matija Posavec.

Samom otvorenju prisustvovali su i načelnik Općine Nedelišće Darko Dania sa zamjenikom Nikolom Novakom i predsjednikom Općinskog vijeća Ljudevitom Bošćakom, Vitomir Kirić, direktor Mesapa uz domaćine Ivicu Šoltića, predsjednika Hrvatskog saveza malih životinja i dopredsjednika Udruge uzgajivača malih životinja iz Nedelišća Željka Posavca.

 -Velika vrijednost ove izložbe je ta što se ona provodi u kontinuitetu već 43. godinu zaredom, a ponosni smo što svake godine dovodimo sve više izlagača i životinja. Posebna sorta koju svi mogu doći vidjeti je i naša međimurska kokoš“, rekao je dopredsjednik udruge organizatora.

Predsjednik krovnog saveza dodao je da se o izložbi u Međimurju svake godine čuje i van hrvatskih okvira, jer zaista ima što pokazati i ponuditi svojim posjetiteljima.

-Ovo je jedna respektabilna i velika izložba u koju je uloženo puno truda. Stoga bravo za sve članove, s razlogom činite jedan kolektiv koji u našem savezu kotira u top tri najbolje udruge, a ono što je dodana vrijednost je ta da svake godine sve više napredujete“, objasnio je.

-Možemo biti ponosni što se ovakva izložba održava u Nedelišću i čestitam našim domaćinima i organizatorima, zaista smo ponosni pokrovitelj“, rekao je načelnik.

Udruga si je organizacijama ovakvih događanja zadala zadatak da potakne što više ljudi da se bavi malim životinjama, da prošire svoje znanje, natječu se i uživaju u uzgoju malih životinja. Kao pomoć u tom podvigu, priskače im i Međimurska županija koja podupire ovakve projekte.

-„Kontinuiranim i respektabilnim radom postigli ste to da imamo jednu od većih i jačih izložbi ovakvog tipa u zemlji, a stvorili ste i sebi i svom kraju prepoznatljivost u kvaliteti. Svake godine se u udruzi vidi trud i napredak, pa pozivam sve da se u to uvjere, i u dane vikenda posjete Nedelišće“, naglasio je župan.

U sajamskoj dvorani MESAP-a predstavlja se 130 izlagača s područja cijele Hrvatske, te Slovenije i Mađarske, a prijavljeno je i izloženo više od  1400 malih životinja - golubova, kunića, peradi i ptica, ali i vodenih životinja.