FOTO: Čarobna ljepota lepoglavske čipke u Noći muzeja zasjala u novom sjaju Foto: Grad Lepoglava

FOTO: Čarobna ljepota lepoglavske čipke u Noći muzeja zasjala u novom sjaju

Varaždinske vijesti | 5.2.2019. u 20:39h | Objavljeno u Društvo

Izuzetno posjećenoj kulturnoj manifestaciji Noć muzeja ove se godine pridružila i Lepoglava. U noći u kojoj muzejske ustanove diljem Hrvatske besplatno otvaraju vrata posjetiteljima, oni koji su posjetili Dom kulture u Lepoglavi mogli su uživati u ljepoti lepoglavske čipke predstavljene na nešto drugačiji, moderan način.

- Ova je noć još jedna svetkovina lepoglavske čipke koju smo predstavili igrajući se bojama i svijetlom. Tako smo našoj čipki dali jedan dodatan sjaj – pojasnila je direktorica ureda Turističke zajednice Grada Lepoglave, Ljubica Dubovečak istaknuvši da je Noć muzeja prigoda da se još jednom tijekom godine, osim za vrijeme trajanja Međunarodnog festivala čipke, građanima predstavi raskoš i ljepota lepoglavske čipke.

Posjetiteljima koji su kontinuirano tijekom noći dolazili u Dom kulture predstavljeno je oko 200 eksponata. Uz prekrasne primjerke lepoglavske čipke i prezentaciju njene izrade, predstavljeni su i plakati koji prikazuju novu dimenziju lepoglavske čipke te tiskani i video materijali koji govore o lepoglavskoj čipki.

Noć muzeja u Lepoglavi ponudio je program i za najmlađe posjetitelje. Naime, održana je radionica "I mi znamo špice delati" na kojoj su sudjelovala djeca polaznici dječjih radionica Gradske knjižnice Ivana Belostenca. Za starije posjetitelje, lepoglavska umjetnica Snježana Varović održala je zanimljivu radionicu izrade suvremenog nakita od čipke.

Noć muzeja u Lepoglavi dodatno su svojom predstavom obogatili mladi glumci Hrvatskog narodnog kazališta iz Varaždina, koji su nastupili uz glazbenu pratnju britanskog kompozitora Nigela Osborna. Brojni su posjetitelji, ovom prigodom, iskoristili priliku fotografirati se uz šator od čipke japanske umjetnice Akiko Sato.

- Vjerujem da smo uključivši se u Noć muzeja ovoj kulturnoj manifestaciji, kao i posjetiteljima, ponudili vrijedan sadržaj – poručio je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić dodavši da se nada da će u nekoj od budućih Noći muzeja u Lepoglavi posjetiteljima vrata otvoriti budući muzej "Centar pavlina".

Organizatori događanja kojim se Lepoglava prvi put priključila Noći muzeja bili su Turističko kulturno informativni centar, Turistička zajednica Grada Lepoglave i Ekomuzej Lepoglava.

noc_muzeja_u_lepoglavi_03.jpg

noc_muzeja_u_lepoglavi_10.jpg

noc_muzeja_u_lepoglavi_13.jpg

noc_muzeja_u_lepoglavi_22.jpg

noc_muzeja_u_lepoglavi_26.jpg

noc_muzeja_u_lepoglavi_28.jpg

noc_muzeja_u_lepoglavi_30.jpg