FOTO: Bučograd već prvog dana na Špancirfestu privukao zanimanje Varaždinaca

Napisao/la: -
Bučograd Bučograd Foto: Martin Novosel/Krešimir Đurić

Bučograd, koji je niknuo u atriju Županijske palače tijekom ovogodišnjeg izdanja Špancirfesta, danas je otvoren i već je primamio mnoge znatiželjnike. Održane su radionice namijenjene djeci predškolske i školske dobi, a tema su likovne aktivnosti vezane uz izradu buča.

Na današnjem prvom danu bila je i predsjednica turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević zajedno sa svojom obitelji koja je izrazila zadovoljstvo odazivom.

- Iskreno, s obzirom da po prvi puta organiziramo program u vrijeme trajanja Špancirfesta ovdje u atriju Županijske palače i gdje prvi puta radimo jednu osebujnu temu kao što je buča i Bučograd, ja sam i više nego ugodno iznenađena odazivom - rekla je Martinčević.

Udruga kuhara Varaždinske županije je održavala radionice izrade pogačice od sira sa bučinim košticama i Varaždinskim bučinim uljem, dekoracije od buče i rezbarenje tikava te degustaciju pogačice od sira sa bučinim košticama i Varaždinskim bučinim uljem, vabučin.

- S obzirom na sve što smo odradili u svrhu promocije buče sa kuharicom i menijem u restoranima, sladoledom od buče, međunarodnom izložbom i idemo prema smjeru da nama bučino ulje postane ono što je maslinovo ulje za Jadran - zaključila je Martinčević.

Martin Novosel

Novinar

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.