FOTO: 82 sudionika na 27. Svjetskom danu pješačenja u Salinovcu Foto: DŠR Salinovec

FOTO: 82 sudionika na 27. Svjetskom danu pješačenja u Salinovcu

Varaždinske vijesti | 15.10.2018. u 17:50h | Objavljeno u Društvo

Društvo za športsku rekreaciju Salinovec u nedjelju se priključilo programskoj akciji Hrvatskog saveza sportske rekreacije "Sport za sve" u obilježavanju 27. Svjetskog dana pješačenja na lokalnoj razini.

Cilj akcije je bio šetnja u prirodi što većeg broja sudionika, što je u potpunosti ostvareno, na radost organizatora. Svi koji su bili zainteresirani za pješačenje, njih osamdeset dvoje svih uzrasta, okupili su se kod stare preše u Salinovcu, i krenuli su na pješačenje.

- Moramo napomenuti da je najmlađi sudionik Borna Brežnjak imao samo 4 godine, dok je najstariji sudionik bio Franjo Mudri Brežni sa 78 godina - ističe tajnik DŠR-a Salinovec Stjepan Četrtek.

Pješačilo se na ruti Stara preša – Peščenjak – Bobiščak – Drenovec – Eševke – izletište "Pethrasti", u trajanju nešto više od jednog sata. Nakon što su svi sudionici stigli do cilja, organizirana je okrjepa kod OPG Marković u vlasništvu Ivana Markovića, u predivnom ambijentu njegovog izletišta "Pethrasti". Ujedno je to bila završnica sezone na otvorenom za DŠR Salinovec, koja je bila stvarno bila bogata raznim manifestacijama.

svjetski_dan_pjesacenja_salinovec_02.jpg

svjetski_dan_pjesacenja_salinovec_03.jpg

svjetski_dan_pjesacenja_salinovec_04.jpg

svjetski_dan_pjesacenja_salinovec_05.jpg

svjetski_dan_pjesacenja_salinovec_06.jpg

svjetski_dan_pjesacenja_salinovec_07.jpg

svjetski_dan_pjesacenja_salinovec_08.jpg

svjetski_dan_pjesacenja_salinovec_09.jpg

svjetski_dan_pjesacenja_salinovec_10.jpg

svjetski_dan_pjesacenja_salinovec_11.jpg