Dvadesetak medicinskih sestara na tečaju o trijaži u OB Varaždin Foto: Opća bolnica Varaždin

Dvadesetak medicinskih sestara na tečaju o trijaži u OB Varaždin

Varaždinske vijesti | 19.10.2017. u 17:00h | Objavljeno u Društvo

Kako se u Općoj bolnici Varaždin vodi konstantna briga o dodatnoj edukaciji medicinskog osoblja te se redovito održavaju tečajevi, tako je za medicinske sestre održan tečaj o trijaži.

Pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Anica Sekovanić, mag. med. techn., naglasila je da je tečaj održan s ciljem da medicinske sestre koje rade u hitnim prijemima, ambulantama, internoj, kirurgiji, pedijatriji i neurologiji dobiju osnove trijaže.

- Svrha takvog tečaja je kategorizacija pacijenata po hitnosti, a ona osigurava ispravnu i pravodobnu procjenu pacijenata koji dolaze u takav hitni prijem, odnosno redoslijed zbrinjavanja pacijenata. Na taj se način smanjuje mogućnost nekih nepredviđenih događanja. U svrhu organizacije takvog rada sestre koje rade u tim hitnim prijemima trebaju imati završeni trijažni tečaj koji je osnovni preduvjet za kvalitetan rad jer znamo da u hitnim prijemima imamo veliki broj pacijenata. Organizacija takvog rada nam je vrlo bitna - rekla je Sekovanić o tečaju na kojem je u varaždinskoj bolnici sudjelovalo dvadesetak sestara.

- Tečaj je Opća bolnica Varaždin organizirala s Hrvatskim zavodom za hitnu medicinu, a proveli su ga članovi Društva nacionalnih instruktora. Tečaj je bio organiziran prema standardu osnove edukacije za radnike koji provode trijažu u odjelima hitne medicine - pojasnila je pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo koja je dodala da je edukacija o trijaži u varaždinskoj bolnici važna zbog budućih planova razvoja.

- Nama je vrlo važno da se pripremimo za takav rad jer znamo da uskoro kreće gradnja objedinjenog hitnog prijema. Mi se pripremamo da ga dočekamo spremni i radujemo se takvom načinu rada - zaključila je Sekovanić.

opca_bolnica_varazdin_-_tecaj_trijaza_1.jpg

opca_bolnica_varazdin_-_tecaj_trijaza_2.jpg

opca_bolnica_varazdin_-_tecaj_trijaza_3.jpg