Druženje i zabava na prvom mjestu: U Kapeli Podravskoj održane 2. seoske igre Foto: Općina Veliki Bukovec

Druženje i zabava na prvom mjestu: U Kapeli Podravskoj održane 2. seoske igre

Varaždinske vijesti | 31.7.2018. u 20:46h | Objavljeno u Društvo

U organizaciji NK Poljoprivrednik, te uz financijsku pomoć Općine Veliki Bukovec, u nedjelju su u Kapeli Podravskoj održane 2. seoske igre koje su ove godine okupile 60-ak natjecatelja iz same općine, ali i okolnih mjesta.

Natjecatelji svih uzrasnih kategorija odmjerili su snagu, izdržljivost i spretnost u osam disciplina na nogometnom terenu NK Poljoprivrednika. Uz neozabilazni nogomet, točnije njegovu mini verziju, natjecalo se još u skakanju u vreći, štafeti, kuglanju, bacanju kugle, guranju kotača, potezanju užeta te nošenju loptice u žlici.

Cilj manifestacije bio je organiziranje sportsko-zabavnog sadržaja za mještane Kapele Podravske te okolnih mjesta, kao i održavanje tradicije i sjećanja na vremena kada su neke od spomenutih disciplina bile gotovo svakodnevica, kazao je načelnik Općine Veliki Bukovec, HSS-ov Franjo Vrbanić prilikom posjeta manifestaciji.

- Druženje i zabava u prvom su planu seoskih igara koje su na dobrom putu da postanu tradicionalne. Namjera je da kroz ljetne mjesece našim mještanima ponudimo zabavne sadržaje i ova hvalevrijedna manifestacija svakako je značajan dio te ponude. Da je organizacija pun pogodak potvrđuje već sada respektabilan broj natjecatelja, ali i više stotina posjetitelja koji su stigli na seoske igre - izjavio je Vrbanić.

Ujedno je uputio čestitke organizatorima kao i zahvalu svim mještanima koji su se odazvali na manifestaciju. Najavio je da će Općina i u idućim godinama financijski pomagati održavanje ovog događanja.

Samo natjecanje okupilo je već spomenutih šezdesetak natjecatelja u više uzrasnih kategorija. Najbolji u disciplinama po kategorijama za svoje su uspjehe nagrađeni medaljama. Osim u sportskom dijelu, nekoliko stotina posjetitelja manifestacije uživalo je u gastronomskoj ponudi te zabavni sadržajima do ranih jutarnjih sati.

seoske_igre_kapela_podravska_1.jpg

seoske_igre_kapela_podravska_2.jpg

seoske_igre_kapela_podravska_3.jpg

seoske_igre_kapela_podravska_4.jpg

seoske_igre_kapela_podravska_5.jpg