Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin obilježilo 60 godina rada Foto: DGIT

Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin obilježilo 60 godina rada

Varaždinske vijesti | 6.3.2019. u 15:30h | Objavljeno u Društvo

U prostorijama hotela Turist u Varaždinu 1. ožujka održana je redovna godišnja Skupština Društva građevinskih inženjera i tehničara (DGIT) Varaždin. Ove je godine uz održavanje Skupštine upriličeno i svečano obilježavanje 60 godina rada i djelovanja Društva pa je i cijela Skupština bila u takvom ozračju.

Uz mnogobrojne članove Društva, Skupštini su prisustvovali i brojni gosti koji su na taj način uveličali ovaj značajan jubilej Društva te odali priznanje za dugogodišnji uspješan rad. Uz predstavnike drugih srodnih društava s kojima DGIT surađuje, među uzvanicima su bili i župan Radimir Čačić, varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, predsjednica Hrvatske komore inženjera građevinarstva Nina Dražin Lovrec, predsjednica Hrvatskog saveza građevinskih inženjera Mirna Amadori, dekan Građevinskog fakulteta u Zagrebu Stjepan Lakušić, zamjenik varaždinskog gradonačelnika Zlatan Avar te mnogi drugi.

Obilježavanje 60. rođendana popraćeno je izdavanjem e-monografije Društva u kojoj su obrađene mnoge teme vezane uz povijest, razvitak i rad društva. Riječ je o interaktivnom rješenju u digitalnom obliku koje sadrži između ostalog sve ranije digitalizirane brošure koje je Društvo izdalo, kao i sve važeće akte društva. Kako ističu iz DGIT-a, izdavanjem ovakve vrste monografije napravljen je iskorak od ustaljenog tiskanja izdanja koji prati sadašnje novo digitalno doba.

Društvo je za sve prisutne pripremilo prigodne poklone s e-monografijom u simpatičnom pakiranju s prepoznatljivim logotipom društva. Za ovu priliku odlukom Skupštine društva dodijeljena su i priznanja i posebna priznanja. Tako su za posebno isticanje, efikasnost i zalaganje u radu društva plakete primili Nada Zadravec, Mirna Amadori, Martina Cesar - Kelemen, Velimir Vujec i Bojan Lukman. Za aktivno sudjelovanje u radu i afirmaciji Društva dodijeljeno je 16 povelja najzaslužnijim članovima Društva. Nakon službenog dijela Skupštine održano je tradicionalno druženje.

- Društvo građevinskih inženjera i tehničara kroz svoje dugogodišnje postojanje i djelovanje danas sa svojih 260 članova predstavlja jednu od najvećih strukovnih udruga na području sjeverozapadne Hrvatske te je jedno od nabolje organiziranih i najaktivnijih Društava s područja graditeljstva u Hrvatskoj. Sa svojom jasno zacrtanom vizijom njegovanja i daljnjeg razvijanja etike graditeljskog poziva Društvo se zalaže za daljnji razvoja inženjerskih i tehničkih disciplina - ističu iz DGIT-a.

- Kroz stalnu međusobnu razmjenu iskustava i mišljenja, te utjecaja na stvaranje javnog, znanstvenog i stručnog mišljenja i stajališta o svim bitnim tehničkim, ekonomskim, proizvodnim i drugim pitanjima u graditeljstvu, Društvo značajno doprinosi unaprjeđenju graditeljske struke te konstantno daje značajan doprinos općem razvoju znanosti. DGIT se kontinuirano bavi davanjem stručnih mišljenja o konkretnim projektima, elaboratima, analizama, razvojnim programima, tehničkoj regulativi, obrazovanju i slično, te je svoj značajan doprinos dalo i prilikom izrade i donošenja posljednjih zakonskih i pod zakonskih akata s područja graditeljstva. Društvo se posebno ponosi stalnom organizacijom stručnih seminara u sklopu cijeloživotnog stručnog usavršavanja koja su certificirana i odobrena od strane HSGI-a, a kojima je do sada sudjelovalo više tisuća polaznika i redovito organizira stručna putovanja u zemlji i inozemstvu - pojasnili su svoj rad iz DGIT-a.

DGIT_Skupstina_2019_-_2.JPG

DGIT_Skupstina_2019_-_3.JPG

DGIT_Skupstina_2019_-_4.JPG