Dodijeljene donacije udrugama „Uz tebe sam“ i „Zipka“

vv | 24.1.2017. u 21:10h | Objavljeno u Društvo

Prijatelji i prijateljice iz Rotary kluba Varaždin 1181 i Interact kluba Varaždin 1181 tijekom studenoga i prosinca organizirali su već tradicionalnu akciju “Humanitarni Rotary Advent – zdrava djeca za bolesnu djecu”.

- Nakon što smo dvije godine za redom samostalno provodili tu akciju, potkraj 2016. u razgovoru s članicama i članovima NC Lions Club Varaždin Millennium “pala“ je ideja da zajedno nastupimo na varaždinskom Adventu. Dogovorene su „smjene“ i dežurstva u našoj Adventskoj kućici i - humanitarna akcija mogla je krenuti. Naravno, prije same akcije posjetili smo sve varaždinske gradske i privatne vrtiće, podijelili im potrebne materijale iz kojih su djeca, zajedno sa svojim tetama, izradila poklone i ukrasila ih s puno ljubavi. Djeci smo objasnili da će svojim radovima i kreacijama, namijenjenim izložbi u našoj Adventskoj kućici, pomoći u prikupljanju sredstava za svoje vršnjake, ali i one starije kojima je pomoć potrebna. Tijekom vrlo hladnih pet vikenda, od 25. studenoga do 24. prosinca, uz kuhano vino u vrlo ugodnom ozračju naše kućice ugošćivali smo sugrađane koji su tamo mogli izabrati originalni poklon za svoje najdraže te uz dobrovoljni prilog pomoći u prikupljanju sredstava za varaždinske udruge “Uz tebe sam” i „Zipka“ - priopćili su iz klubova.

Inače, udruga „Uz tebe sam“ pomaže djeci od najranije dobi do 14. godine s teškoćama u razvoju, motoričkim smetnjama, ADD, ADHD i cerebralnom paralizom. Udruga „Zipka“ usmjerena je na pružanje pomoći djeci koja rastu u udomiteljskim obiteljima na području Varaždinske županije, promičući udomiteljstvo kao najbolje rješenje za mališane bez odgovarajuće roditeljske skrbi odnosno bez uvjeta za odrastanje u svojoj biološkoj obitelji.

Zahvaljujući trudu rotarijanaca i interaktovaca te dragih prijateljica i prijatelja iz Lions kluba, građana i ljudi dobre volje, ali i mnogim prijateljima rotarijancima iz drugih varaždinskih i hrvatskih klubova, prikupljeno je 18.000 kuna, za svaku od spomenutih udruga po 9.000.

- Novac prikupljen ovom akcijom dolazi u prave ruke, uljepšava ozračje i olakšava boravak djeci koja stjecajem okolnosti ne mogu biti u toplom okruženju roditeljskih domova – složni su bili Vlatka Lončar-Lučev, predsjednica NC Lions Club Varaždin Millennium i Žarko Perić, predsjednik Rotary kluba Varaždin 1181, na zajedničkoj svečanosti prilikom uručenja donacija gospođi Marini Kereša iz udruge „Uz tebe sam“ te gospođi Nadi Furjan iz udruge „Zipka“.