Dijamantni pir: Ana i Zvonko Biškup iz Varaždina proslavili 60. godišnjicu braka Foto: Privatni album

Dijamantni pir: Ana i Zvonko Biškup iz Varaždina proslavili 60. godišnjicu braka

Varaždinske vijesti | 25.2.2019. u 20:07h | Objavljeno u Društvo

Varaždinci Ana i Zvonko Biškup proslavili su u subotu 23. veljače 60. godišnjicu braka - jubilej vrijedan divljenja, osobito u vrijeme kada sve više brakova završava razvodom.

Dijamantni pir obilježili su u krugu obitelji upravo na mjestu gdje je sve i počelo prije 60 godina – u današnjem Park Boutique hotelu. U veseloj atmosferi prisjetili su se tih davnih dana, kao i svega onoga što je trebalo proći da se zajedno stigne do ove zavidne brojke.

Ana je rođena 23. rujna 1940., a Zvonko 1. siječnja 1938. godine. Bili su vrlo mladi kad se dogodila ljubav, a vjenčali su se 21. veljače 1959. godine. Gospodin Zvonko i gospođa Ana danas su ponosni na svoje dvoje djece i četvero unučadi, a posebno veselje čine im dvije praunučice.

Na uobičajeno pitanje o receptu za ovakav bračni staž, spremno odgovaraju da - recepta nema. Ipak, ističu da su najvažniji međusobno razumijevanje i tolerancija. Vrijednosti su to koje su u njihovom braku, s obzirom na posao kojim se bavio Zvonko, imale osobito veliku ulogu. On je, naime, prije nekoliko godina proslavio i 60 godina bavljenja vatrogastvom po čemu je poznat ne samo u Varaždinu nego i diljem Hrvatske, ali i šire. Uz brojna druga priznanja, za svoj je doprinos vatrogastvu 2014. godine dobio i nagradu Varaždinske županije za životno djelo.

- Velike su to brojke i u poslu i privatno - napomenuli su supružnici Biškup kojima su svi okupljeni na proslavi zaželjeli dobro zdravlje kako bi još puno godina proveli zajedno.

ana_i_zvonko_biškup_1959_godine.jpg

ana_i_zvonko_biškup_2019_godine.jpg