Članovi Udruge "Roda" Varaždin obilježili 28. obljetnicu akcije "Plitvice" Foto: USJP Roda

Članovi Udruge "Roda" Varaždin obilježili 28. obljetnicu akcije "Plitvice"

Varaždinske vijesti | 1.4.2019. u 12:15h | Objavljeno u Društvo

- U rano jutro, na Uskrs u nedjelju 31. ožujka 1991., po čemu je događaj zapamćen i kao “Krvavi Uskrs 1991.”, pripadnici MUP-a krenuli su prema hotelu Jezero, a iz zasjede su na njih zapucali pobunjenici te je sukob trajao nekoliko sati. Proboj hrvatske policije otežavala je gusta magla i snijeg. Poginuo je Josip Jović, a devet policajaca je ranjeno - napominju iz Udruge Specijalne jedinice policije "Roda" Varaždin, čiji su predstavnici sudjelovali u obilježavanju 28. obljetnice akcije "Plitvice" i pogibije Josipa Jovića, prvog hrvatskog redarstvenika, čije je ime postalo svojevrsnim simbolom hrabrosti hrvatskih branitelja.

Nakon okupljanja gostiju i uzvanika kod spomenika Josipu Joviću i dolaska najviših državnih dužnosnika, započela je svečana komemoracija tijekom koje je odana počast mirozovima i polaganjem vijenaca.

Komemoraciji su prisustvovali i članovi Udruge Specijalne jedinice policije PU Varaždinske "Roda", koji su ove godine izuzetno ponosni što im se na obilježavanju akcije "Plitvice" pridružio njihov ratni kolega, pripadnik specijalne jedinice policije PU Varaždinske i sadašnji saborski zastupnik Anđelko Stričak, u svojstvu izaslanika predsjednika Hrvatskog Sabora Gordana Jandrokovića.

roda_varazdin_plitvice_2.jpg

roda_varazdin_plitvice_3.jpg

roda_varazdin_plitvice_4.jpg

roda_varazdin_plitvice_5.jpg

roda_varazdin_plitvice_6.jpg