Čehok: Proslavu 1. svibnja na Dravi neće plaćati građani nego donatori

| 10.4.2019. u 12:54h | Objavljeno u Društvo

- Dosad se nismo osvrtali na objede SDP-a zbog toga što ove godine Grad preuzima organizaciju proslave 1. svibnja na Dravskim bazenima. I nije točno da će se to plaćati iz gradskog proračuna, pronašli smo donatore koji su spremni pomoći tu priredbu na zadovoljstvo građana. Naravno da Grad ima više resursa da organizira tako nešto i za građane će sve biti besplatno. Time započinjemo sezonu događanja na Dravskim bazenima koja će pokazati da je taj kompleks prevrijedan da bi stajao u takvom obliku, kao dosada, i da njegov smisao nije samo u bazenima nego da je to omiljeno izletište Varaždinaca, ali i odlično mjesto za organizaciju velikih, masovnih priredbi i koncerata, da se konačno vrati život do naše Drave - rekao je gradonačelnik Ivan Čehok na današnjoj konferenciji za medije pojašnjavajući zašto je Grad odlučio preuzeti organizaciju Prvomajske proslave.

- Kad je Grad preuzeo Dravske bazene bilo je jasno da Grad neće koristiti cijeli kompleks samo za potrebe ljetne sezone kupanja nego da ćemo ga koristiti kao izletište i zabavište, pa smo tako preuzeli i organizaciju proslave 1. svibnja. Nemamo ništa protiv toga da to organizira SDP, ali ako je to sada prostor Grada, red je da mi preuzmemo organizaciju proslave kao što je to u Zagrebu i nekim drugim gradovima. Također, već je najavljena organizacija rock koncerta, Garden festa i drugih događanja na Dravskim bazenima - ističe Čehok poručujući da na proslavi Praznika rada neće biti "političkih govorancija".

U Gradu dogovaraju limenu glazbu, kao što je to nekad bilo za 1. Maj, ali ona ne bi građane budila u 5 ujutro nego bi u 9 sati pozivala građane na Dravu te bi program počeo u 10 sati.

Željko Kušter, ravnatelj Gradskih bazena Varaždin, najavo je program ovogodišnje proslave Međunarodnog praznika rada na Dravi.

- Program će voditi Lidija Benjak Gotić i Kristijan Petrović Kiki, a naši Kuburaši iz Maruševca će otvoriti priredbu. Građanima će se besplatno dijeliti grah i ove je godine predviđeno 5.000 porcija. Nastupit će Centar tradicijske kulture s folklorašima i pjevačima, Varaždinske mažoretkinje, Društvo "Naša djeca", organizirat će se likovna kolonija s osam varaždinskih slikara i lunapark za najmlađe - najavio je Kušter.

Također je potvrdio da će 1. Maj ujedno označiti početak sezone kupanja na Dravskim bazenima. 

Program će se još nadopunjavati prema mogućnostima, te organizatori apeliraju na građane da, umjesto automobilima, dođu radije pješke ili biciklima.

Označeno u