Čehok nakon utakmice: "Ovo je momčad s karakterom"

Varaždinske vijesti | 13.7.2018. u 08:25h | Objavljeno u Društvo

Utakmicu Hrvatske protiv Engleske na varaždinskom Korzu pratio je i gradonačelnik Ivan Čehok koji je nakon utakmice, u emisiji Otvoreno na HRT istaknuo kako je Varaždin do finala odlučio promijeniti svoju zastavu.

- Mijenjanje zastave je naravno mala šala ali je motivacija. Naša zastava inače ima crveno bijele pruge ali smo odlučili do finala malo promijeniti u crveno bijele kvadratiće. Inače bi se morao mijenjati Statut, ali ovo je za našu repku. Mislim da je ovo pravi način da motiviramo i da se mi Hrvati konačno oko nečega ujedinimo - istaknuo je gradonačelnik.

Dodao je kako ga je najviše sijedih koštala ona utakmica s Rusijom jer je onda i bio u Sočiju.

- Znao sam da ćemo s Engleskom lakše nego s Danskom i Rusijom. Mi igramo lakše protiv ekipa koje se otvore. Imali smo nesreću da smo primili taj gol i to prekrasan gol, ali to je ipak ekipa koja ima karakter i to je preuzela od Dalića. Ovo je stvarno momčad koja ima svoju osobnost, svoju kompaktnost i svoj karakter - rekao je Čehok te dodao kako su na Gradskom vijeću odlučili prirediti doček  izborniku Daliću i ostalima iz reprezentacije koji su iz Varaždina.