Branko Komar novi predsjednik Aerokluba Varaždin

VV | 10.7.2017. u 17:00h | Objavljeno u Društvo

Na redovitoj izvještajnoj i izbornoj skupštini Aerokluba Varaždin, koja je održana u petak, 7. srpnja u prostorijama Studentskog centra, za novog predsjednika Kluba izabran je Branko Komar.

Na skupštini je za dopredsjednika Aerokluba Varaždin izabran Damir Štuhec, a jednoglasno su izabrani i članovi Izvršnog te Nadzornog odbora Aerokluba Varaždin.

Novi predsjednik na skupštini je posebno zahvalio dosadašnjem predsjedniku Josipu Novaku, na njegovoj predanosti i angažmanu u vođenju Aerokluba Varaždin.

- Klub je već započeo s pripremama za CIAV 2018. godine, koji će zahvaljujući izvrsnoj suradnji s Ministarstvom obrane i Hrvatskim ratnim zrakoplovstvom sljedeće godine dobiti novu dimenziju. Međunarodni aeromiting u Varaždinu bit će jedna od najatraktivnijih letačkih priredbi u ovom dijelu Europe. Uz organizaciju aeromitinga Klub će u ovoj godini aktivno raditi na promociji zrakoplovstva i zrakoplovne kulture, nastojeći povećati broj članova, posebice mladih. Kako bismo im približili letački poziv organizirat ćemo informativne letove za buduće članove te niz javnih predstavljanja, od kojih valja spomenuti promociju Kluba i varaždinskog aeromitinga na ovogodišnjem Špancirfestu. Vjerujem kako će Klub u dogledno vrijeme ponovo nabaviti vlastiti zrakoplov i započeti s obukom pilota i jedriličara, te kako ćemo u dogovoru s Gradom Varaždinom uspjeti otkloniti nesporazume sa sadašnjim koncesionarom na varaždinskom aerodromu – istaknuo je predsjednik Branko Komar, govoreći o planu rada Kluba.

Tajnik Aerokluba Varaždin Robert Mišak najavio je kako su već započele i pripreme za obilježavanje vrijednog jubileja Aerokluba Varaždin, koji će 2020. godine obilježiti 90. godišnjicu zrakoplovstva u gradu Varaždinu. Tim će povodom Klub izdati i monografiju autora Josipa Novaka.

Označeno u