U srijedu 22. ožujka besplatno predavanje za starije "Kako zaštititi sebe i svoju imovinu"

M.P./Varaždinske vijesti | 21.3.2017. u 18:16h | Objavljeno u Društvo

Udruga ACT-Grupa iz Čakovca i Policijska postaja Varaždin, 22. ožujka u 9:30 sati u Domu za starije i nemoćne osobe Varaždin održat će besplatno predavanje za osobe starije životne dobi na temu "Kako zaštititi sebe i svoju imovinu". Predviđeno trajanje predavanja je 60 minuta.

U prvome dijelu predavanja Filipa Blažon Šumečki ispred udruge ACT-Grupa okupljene će informirati o osnovnim karakteristikama i razlikama ugovora o doživotnom uzdržavanju i ugovora o dosmrtnom uzdržavanju. Na primjerima ugovora napomenut će što sve takvi ugovori moraju sadržavati, kako se i kod koga ovjeravaju i mogu li se raskinuti. Također, dotaknut će se tema darovnica i oporuke i time pokriti četiri najčešća ugovora kojima starije osobe reguliraju prijenos svoje imovine.

Drugi dio predavanja je rezerviran za policijskog službenika za prevenciju policijske postaje Varaždin, Sinišu Laha, koji će predstaviti najčešće načine prijevara starijih osoba na javnim mjestima i kućnome pragu, ali i ponuditi konkretne savjete za moguće načine samozaštite.

Cilj predavanje jest informirati starije osobe kako ne bi postale žrtve zloupotrebe navedenih ugovora ili razbojnika i prevaranata.

Označeno u