Avanturist iz Argentine stigao u Varaždin: Prevalio već 80.000 kilometara Foto: Čitatelj

Avanturist iz Argentine stigao u Varaždin: Prevalio već 80.000 kilometara

Varaždinske vijesti | 5.4.2018. u 13:40h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Nakon što je biciklom napravio 80.000 kilometara, vozeći se kroz 37 zemalja, Matyas Amaya došao je i u Hrvatsku, odnosno jučer u Zagreb, a danas i Varaždin. Na središnjem je gradskom trgu ostavio svoj bicikl, okićen zastavama država kroz koje je prošao zadnjih pet godina, odnosno od 2012. kada je ovaj 33-godišnji Argentinac krenuo na ovo zahtjevno putovanje.

 ma

Nakon što je dao otkaz u farmaceutskoj industriji, odlučio je potražiti, kako veli, smisleniji život, od prijašnjeg koji je postajao sve sebičniji i pohlepniji, čega je postao osobito svjestan kada je njegovu zemlju pogodila ekonomska kriza.

Svojim bližnjima, koji su prvo pomislili da je poludio, rekao je da odlazi na dvotjedno putovanje, ali brzo je shvatio da mu to neće biti dovoljno da vidi sve što je htio i što bilježi na svom Instagram i FB profilu, iako na početku nije imao nikakav plan.

U Zagreb Varaždin, odnosno Hrvatsku, došao je iz Slovenije, odakle je nastavio prema Mađarskoj i Rusiji, a zatim kreće prema Indiji i po Aziji.

 

Označeno u