Animatori uveseljavali male bolesnike u varaždinskoj bolnici

V.V. | 21.12.2016. u 13:37h | Objavljeno u Društvo

Brojne mališane koji su u ovo blagdansko doba u varaždinskoj Općoj bolnici, jutros su malo razveselili članovi Dječjeg kluba Dalmalino.

Malene bolesnicike koji su hospitalizirani i liječe se zabavljali su animatori odjeveni u omiljene dječje likove poput Snjegulice, Klauna i drugih.

Kako ističu u Dječjem klubu, cilj projekta je humanizacija boravka djece koja se liječe u bolnici te promicanje i provođenje vrijednosti usmjerene općem javnom dobru i potrebama zajednice.

- Kako je igra i zabava najbolji način komunikacije s djetetom, posebice u stresnim situacijama, Dalmalino animatori i suradnici glumom, pjesmom i plesom unose u bolničko okruženje novi način komunikacije s djecom bolesnicima i pokušavaju im otkloniti pažnju od bolesti i straha, donoseći na dječji odjel svijet igre, smijeha i radosti - kažu u Dalmalinu.

Inače, klub je s aktivnostima počeo u zimu 2009. godine na odjelu Splitske Pedijatrije, do danas je akcija proširena i na druge bolničke centre Republici Hrvatskoj pa se tako uz Zagren, Šibenik, Rijeku, Zadar na Dalmalino ruti našao i Varaždin. 

- Osnovni cilj rada naše udruge je da potiče i razvija kreativnost kod djece uslobodnom vremenu kroz  stvaralaštvo, igru, zabavu i scenski nastup sa svrhomunaprjeđenja kvalitete života društvene zajednice u cjelini - kazao je Zoran Vrsalović, voditelj Projekta.

Galerija slika