Željku Strelecu, varaždinskom slikaru, velika otkupna nagrada u Ptuju

VV | 9.2.2018. u 08:08h | Objavljeno u Društvo

Prošli tjedan u petak 2. veljače u Ptuju (Slovenija) održana je 10. međunarodna slikarska nagrada "Ex tempore Ptuj, KARNEVAL 2018". Prijavilo se više od 90 slikara iz Hrvatske, Austrije, Italije i Slovenije, a međunarodni stručni žiri u sastavu Tanja Špenko, Irma Brodnjak, Venera Fanny Trausc, Riccardo Constantini i Vladimir Forbici od 75 donesenih radova izabralo je najbolje i podijelio je vrlo vrijedne nagrade.

Grand Prix MO Ptuj u iznosu od 1.500€ primila je Andreja Srna iz Ljubljene, veliku otkupnu nagradu MO Ptuj od 1.000€ primio je Željko Strelec iz Varaždina, a malu otkupnu nagradu MO Ptuj od 500€ primili su Teja Tegelj i Štefan Brezovnik. Podijeljeno je još i nekoliko nagrada sponzora.

Predsjednica komisije Tanja Špenko rekla je da odluka komisije nije bila laka jer je raznolikost prispjelih radova a i njihova kvaliteta bila na visokom nivou. Kod odluke za glavne nagrade svi članovi bili su suglasni. Sam izbor je po bodovnom sistemu, koji je i najobjektivniji tako da su ovogodišnje nagrade došle u prave ruke.

Izložba nagrađenih radova i radova finalista je održana u Galeriji Magistrat u gradskoj kući Ptuj, a ostali radovi izloženi su u knjižnici Ivana Potrča, i to do 21. veljače.