Zanimljivo i poučno na 5. PAFF-u: Sudjelovalo 13 škola iz županije i šire

J.Š./Varaždinske vijesti | 31.10.2017. u 17:58h | Objavljeno u Društvo

Proteklog je vikenda u OŠ Petrijanec održan 5. PAFF - Petrijanec Amateur Film Festival. Festival je još prije pet godina osmislila i pokrenula učiteljica njemačkog jezika Valerija Paljak, a sve u cilju promicanja njemačkog jezika i kulture, pa su svi filmovi prikazivani na festivalu snimljeni na njemačkom jeziku.

Festival su otvorili učenici njemačke grupe „Felix“, a nakon svečanog otvorenja u školi su se održavale radionice za učitelje, gdje su učitelji mogli produbiti znanje o filmskim programima na radionicama koje je vodila učiteljica Jasminka Belščak, učenici su pak razgledali izložbu starih plakata hrvatskih filmova i uživali u besplatnoj projekciji filma „Tajna starog tavana“ u kinu Gaj u sklopu Svjetskog dana audiovizualne baštine.

Drugi dan festivala, u subotu 28. listopada, nakon radionica za učenike koje je vodio mladi, domaći robotičar Valentino Jovan, učenici su posjetili prvu školsku televiziju na Elektrostrojarskoj školi i upoznali se s njezinim radom. Učenici su tom prigodom naučili ponešto o snimanju, režiji i montaži na televiziji, na čemu zahvaljuju profesoru Tiboru Bühnu.

Na festival se ove godine prijavilo ukupno 11 škola iz Varaždinske županije i tri škole iz grada Zagreba.  Znači uz domaćine sudjelovale su OŠ Petrijanec, OŠ Cestica, OŠ Vidovec, OŠ Beletinec, 4.OŠ Varaždin, 6.OŠ Varaždin, OŠ Sračinec, OŠ Sveti Ilija, OŠ Žitnjak, OŠ Malešnica te OŠ Kajzerica.

- Projekcije filmova koje su snimali tijekom prošle školske godine bile su prikazane u kinu Gaj. Učenici su sa svojim mentorima pripremili 11 filmova, a filmovi su svake godine sve bolji te se već sada vesele idućem izdanju PAFF - a, dodajući da se zahvaljuju pokroviteljima Općini Petrijanec, EKULT –u te Pučkom otvorenom učilištu.

Označeno u