Jam Ritual Foto: PROMO

VIDEO: Jam Ritual ima novi zvuk, novi singl i – pjeva na hrvatskom

N.L./VV | 4.10.2016. u 09:20h | Objavljeno u Društvo

Jam Ritual nakon albuma prvijenca "Greasebucket" na engleskom jeziku, koji je na mnogim portalima uvršten u sam vrh albuma regije 2015. godine, predstavlja novi singl "Padobran". Riječ je o laganom stilskom zaokretu u zvučnoj slici benda.

Što se tiče samog zvuka benda, išli smo raditi nešto novo. Svakako se osjeti razlika u usporedbi s prošlim albumom Greasebucket. To više nije čisti rock. Dosta dugo smo eksperimentirali s „old school“ analognim synthevima i na kraju smo te zvukove odlučili ukomponirati u novi singl. Na taj način smo pjesmi dali moderan, a opet retro prizvuk. Još jedna stvar koja je nova za nas je i zvuk bubnja. Od sad se planiramo igrati s tim „novim“ zvukom benda i na sljedećim singlovima. Tekst je na hrvatskom jeziku. Odlučili smo vidjeti kako će publika reagirati na tu promjenu, a nije ni loše napokon imati izdavača. Mislimo da su nam sada puno veće šanse naći se u eteru radija, a to nam je bio cilj. Željeli smo povećati slušanost, a budući da smo u Hrvatskoj, promjena jezika na hrvatski ima jako puno smisla. Kad smo odredili cilj, lako smo došli do zaključka što ćemo promijeniti – kažu članovi benda.

Spot je snimljen na različitim lokacijama u Zagrebu i Varaždinu, a izradio ga je mladi Varaždinac Lovro Habek.

Spot i nema neku priču jer je ideja bila predstaviti se novoj publici. Budući da je napravljena promjena u stilu glazbe, željeli smo da pjesma bude u prvom planu, a vizualno smo se htjeli približiti publici bez previše kompliciranja – objasnili su.

Za mix je zaslužan Matko Grgas a za mastering Gregor Zemljić. Bend je nedavno potpisao za izdavačku kuću Croatia Records i u planu je jesenska i zimska klupska turneja te promoviranje novog materijala na hrvatskom jeziku.

Jam Ritual 2012. godine počeo je intenzivno raditi na autorskoj glazbi, a do sada su odsvirali više od 200 koncerata diljem cijele Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Njemačke... Nastupali su dva puta na glavnoj pozornici InMusic festivala, dva puta na glavnoj pozornici Špancirfesta, od kojih jedan nastup kao predgrupa Skunk Anansieu...

Produkcija: Jam Ritual

Arr : Jam Ritual

Autor glazbe : Karlo Merkaš

Tekst : Toni Tkalec

Video sadržaj