VIDEO: Uz ansambl Regina Iberica zaključeni koncerti uz baroknu kavu Foto: VBV

VIDEO: Uz ansambl Regina Iberica zaključeni koncerti uz baroknu kavu

Leon Žganec-Brajša | 3.10.2016. u 10:37h | Objavljeno u Društvo

Es el amor, ay, ay, u prijevodu To je ljubav, aj, aj, naslov ljubavne popijevke anonimnog autora, ujedno je i naslov koncerta ansambla Regina Iberica, održanog 2. listopada u Renesansnoj dvorani Staroga grada, čime su zaključeni koncerti uz baroknu kavu, matineje 46. Varaždinskih baroknih večeri.

Delia Agundez, sopran, Victor Sordo, tenor, Antoine Ladrette, violončelo te Laura Casanova, čembalistica i mjetnička voditeljica Regine Iberice, predstavili su program sastavljen od svjetovnih i sakralnih vokalnih djela uglavnom španjolskih autora.

Pri tome, nisu se na programu našli samo skladatelji matične, metropolitanske Španjolske, već i oni koji su djelovali (ili čija su djela izvođena, a time i sačuvana) u kolonijama, svjedočeći tako o povezivanju i oblikovanju kulturnih spona između Španjolaca u metropolitanskom djelu golemoga carstva i njegovim kolonijama.

Naglašenom ekspresivnošću izvedbe, uz objašnjenja i prijevode te naglašenim smislom za glumačko u interpretaciji, ostvarili su izvedbu koja je, ponekad i neuobičajeno za koncertni slog i konvencije, bila uspješna u prenošenju emocionalnih doživljaja i baroknih estetskih kriterija koji su vodili autore u kreaciji njihovih djela. Publika, u ispunjenoj dvorani, to je odlično prihvatila.

                                                                                                                                                         

Video sadržaj

Koncert uz baroknu kavu u Starom gradu i ljubav na spanjolski nacin Ansambl Regina Iberica.

Posted by Marija Barić on Sunday, October 2, 2016