Ulaznice za Varaždinske barokne večeri u prodaji - neki koncerti već i rasprodani!

Varaždinske vijesti | 17.8.2018. u 19:15h | Objavljeno u Društvo

Nešto više od mjesec dana preostalo je do otvorenja 48. Varaždinskih baroknih večeri, a neki su koncerti već gotovo rasprodani i prije nego što su ulaznice službeno puštene u prodaju.

Od sada ljubitelji barokne glazbe svoje ulaznice mogu kupiti u sustavu ticketshop.com, u Suvenirnici Varaždinskih vijesti na glavnom varaždinskom trgu-Korzu, te u Tisak medii u varaždinskoj Kukuljevićevoj ulici.

U Koncertom uredu Varaždin moći će se kupiti od idućeg tjedna samo ograničeni broj ulaznica i to za neke od koncerata. Ulaznice su to po cijeni od 20 kuna isključivo za studente, učenike i umirovljenike, dok će za grupe moći kupiti ulaznice uz popust od 10 %.

- Interes publike za ovogodišnje koncerte Varaždinskih baroknih večeri kada nam je zemlja partner Japan je iznimno. Primjerice za koncerte uz kavu koje održavaju u dvorcu Trakošćan gotovo da više nema ni slobodnih ulaznica, a za otvorenje moći će se također kupiti određen broj ulaznica po cijeni od 250 kuna, pa stoga savjetujemo našim gostima da nabave svoje ulaznice što prije - ističe Raymond Rojnik, organizator Baroknih večeri koje će se ove godine održati od 21. rujna do 3. listopada.

Zahvaljujući partnerstvu s Japanom, prvom azijskom zemljom partnerom VBV-a, ljubitelji barokne glazbe moći će upoznati i japanske glazbenike, koji njeguju autentično izvođenje barokne glazbe, predvođene Hidemijem Suzukijem, vrhunskim interpretom barokne glazbe, čelistom i dirigentom.

Ulaznice za koncerte VBV-a kreću se od 75 do 200 kuna, a organizatori ističu kako su zadovoljni i najavama turističkih grupa iz Hrvatske i inozemstva koje će u barokni grad stići upravo u vrijeme 48. Varaždinskih baroknih večeri.