Učenici Glazbene škole u Varaždinu pripremili glazbenu poslasticu, premijera mjuzikla u petak Foto: Glazbena škola Varaždin

Učenici Glazbene škole u Varaždinu pripremili glazbenu poslasticu, premijera mjuzikla u petak

Varaždinske vijesti | 29.11.2018. u 16:14h | Objavljeno u Društvo

Samo nas dan dijeli do praizvedbe mjuzikla Ivana Josipa Skendera i Marijane Nole “Glazba srca mog” nastalog u koprodukciji Glazbene škole u Varaždinu i Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu.

Mjuzikl koji je nastao kao poklon Školi povodom njene obljetnice, djelo je bivšeg učenika Ivana Josipa Skendera, eminentnog mladog skladatelja i dirigenta. Ivan Josip ističe kako je put glazbenika često ispunjen nerazumijevanjem i podcjenjivanjem, ali da entuzijazam mladih ljudi koji sudjeluju u projektu daje optimizam i energiju i “odraslima”.

Mladi su glazbenici školske klupe zamijenili kazališnim daskama te se spremno prihvatili izazova koji im je otvorio vrata u jedan potpuno novi svijet. Svakodnevne probe svojim im je savjetima olakšala mlada redateljica Marina Pejnović i suradnja s etabliranim kazališnim glumcima kao i iskusnim koreografima i kostimografima.

Izvedba mjuzikla “Glazba srca mog” prava je glazbena poslastica čija nas svjetska premijera očekuje u petak, 30. studenog u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu s početkom u 19:30 sati. Podržite mlade i talentirane glazbenike i na izvedbama mjuzikla 1., 2., 3. i 4. prosinca u Hrvatskom narodnom kazalištu s početkom u 18:00 sati, a ulaznice su u slobodnoj prodaji.

Glazba_srca_mog_proba_HNK_2.JPG

Glazba_srca_mog_proba_HNK_3.JPG

Glazba_srca_mog_proba_HNK_4.JPG

Glazba_srca_mog_proba_HNK_5.JPG