U Zürichu svoje radove predstavili i varaždinski fotografi

J.Š./Varaždinske vijesti | 11.10.2016. u 09:55h | Objavljeno u Društvo

U prostorijama generalnog konzulata Republike Hrvatske u Zürichu u povodu hrvatskog Dana nezavisnosti otvorena je izložba koji je Foto klub Sloboda Varaždin organizirao u suradnji s Foto klubom Split.

Riječ je o 30 fotografija na temu prirodne, kulturne i tradicijske baštine Hrvatske te je svoje radove predstavilo jedanaest najeminentnijih hrvatskih fotografa, Splićani Tom Dubravec, Goran Leš i Duje Klarić te Varaždinci Darko Gorenak, Željko Hajdinjak, Tomislav Blaži, Dragutin Kermek, Marko Jurinec, Siniša Sović, Branko Težak i Andrej Švoger.

- Ovo je prilika da se švicarska javnost, ali i brojna hrvatska zajednica koja živi u ovoj zemlji, upozna s nekim od najupečatljivijih i najprepoznatljivijih kadrova Lijepe naše. Spajanjem hrvatskog sjevera i juga kroz fotografiju, željeli smo istaknuti svu ljepotu i raznolikosti Hrvatske od Mure i Drave, preko velebitskih vrhova do jadranske obale i otoka. Fotografije nude dragocjeno putovanje kroz vrijeme te daju uvid u sve posebnosti hrvatskog prostora od antičkih vremena, umjetničkog uzleta u vrijeme renesanse i baroka pa sve do modernog doba – rekao je tom prigodom predsjednik Foto kluba Sloboda Željko Hajdinjak.

Izložbu je otvorio generalni konzul Hrvatske u Švicarskoj Slobodan Mikac, koji je tom prilikom rekao kako ova izložba kroz fotografije spaja hrvatski sjever i jug, te da su oba dva kraja lijepa, a različitost ih čini zanimljivima.