U Zlatnom ajngelu otvara se izložba slikarice Nives Kavurić Kurtović

Varaždinske vijesti | 14.9.2017. u 09:46h | Objavljeno u Društvo

I ove se godine galerija Zlatni ajngel svojom izložbom uključuje u popratni program Varaždinskih baroknih večeri i to reprezentativnim izborom djela iz ostavštine jedne od najvećih hrvatskih slikarica dvadesetog stoljeća – Nives Kavurić Kurtović. Bit će izloženo pet prostirki – slika velikog formata i dvanaest crteža tušem na papiru.

Otvorenje izložbe bit će u galeriji Zlatni ajngel u četvrtak, 14. rujna u 20 sati, a otvorit će je i o opusu velike umjetnice govoriti akademik Tonko Maroević.

Nives Kavurić Kurtović (1938. - 2016.) je diplomirala na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti 1962. godine, pet je godina bila suradnica majstorske radionice Krste Hegedušića, a od 1983. predaje na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. 2007. godine dobiva titulu profesora emeritusa Sveučilišta u Zagrebu. 1997. godine izabrana je za redovnu članicu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Izlagala je na više od stotinu samostalnih i više od tisuću kolektivnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Dobitnica je mnogobrojnih nagrada i priznanja – između ostalih i nagrade Vladimir Nazor za životno djelo.

Označeno u