U tijeku prijave za festival "Se tanca? Tanca se!" Foto: ilustracija

U tijeku prijave za festival "Se tanca? Tanca se!"

Varaždinske vijesti | 16.3.2017. u 13:39h | Objavljeno u Društvo

Mladi folklorni koreografi, rođeni 1989. godine i mlađi, pozivaju se da se prijave na 7. natjecanje mladih folklornih koreografa.

Natjecanje se organizira s ciljem popularizacije folklorne umjetnosti i tradicijske kulture među mladima i željom da se mladi plesači potaknu na kreativno stvaranje novih umjetničkih  djela. Zahvaljujući natjecanju, zadnjih nekoliko godina afirmirala su se nova imena na našoj folklornoj sceni.

Na Festival koji se održava pod imenom "Se tanca? Tanca se!" mogu se prijaviti samo natjecatelji do 28 godina starosti. Prema propozicijama Festivala, koreografije ne smiju biti kraće od tri minute ni dulje od šest minuta.

Zadnji dan za prijave je subota 15. svibnja. Prijave treba slati na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a u prijavi treba navesti naziv koreografije, ime koreografa s kratkim životopisom, adresu, tel. i e-mail adresu natjecatelja, ukupan broj izvođača, te naziv izvođača, ansambla ili KUD-a koji će izvesti koreografiju.

Natjecatelje će ocjenjivati stručno povjerenstvo. Festival se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, a za najuspješnije natjecatelje predviđene su prigodne nagrade.